Norsk
Blog

Skole uten lekser?

Skrevet av Bernt Erik den 14 februar 2009 klokken 11:19

Det er ikke så altfor lenge siden at det var en professor (eller noe i den duren) som uttalte seg om at lekser burde fjernes fra skolesystemet.

Jeg har nå to barn som går på skole. Begge disse har lekser. Selv om det kanskje ikke er så altfor mange lekser i barneskolen, så krever det sitt inne mellom å sitte med lekser.

Mange sier at leksene bør fjernes på grunn at man ikke ville ha gått lei skolen like fort. Andre sier at man heller skal bruke fritiden sammen med venner og familie og ikke på lekser. Flere mener også at det er skolens ansvar å lære opp barn og unge og ikke foreldrene og derfor skal ikke lekser forekomme.

De som forsvarer leksebruken sier at man må ha lekser for å kunne repetere det man gjennomgikk på skolen og at man da lettere vil lære. I tillegg er det også viktig for elevene å få et vist ansvar med tanke på at lekser er noe som må gjøres.

Da jeg gikk på skolen var det tider der jeg var lei lekser, men jeg skal også innrømme at jeg ikke hadde vondt av leksene. Følte det faktisk ble mitt ansvar over å ta skolen på alvor og da med lekser.

Jeg for min del faller litt mellom barken og veden når det kommer til lekser. Selvsagt vil jeg at barna heller skal kunne treffe venner i stedet å være neddynget med lekser, men på en annen side, så ser jeg at barna mine også lærer en god del av leksene, selv om det kan være mye inne mellom. Jeg føler det skal være et visst ansvar til oss foreldre også med at vi må hjelpe barna våre med lekser samt at vi da får oppdatert oss litt selv.

Hva mener du? Er det sunt med lekser og er det lurt å gi lekser til elever?

HQ