Norsk
Blog
Hijab eller ikke...!?

Hijab eller ikke...!?

Skrevet av Bernt Erik den 20 februar 2009 klokken 09:29

For noen uker siden var det Snåsamannen som stjal alle overskriftene i norske medier. Nå er det hijab som er den hete poteten. Klart Knut Storberget har bæsjet grundig på leggen med tanke på fremgangsmåten og med blasfemi-saken den siste tiden er for øyeblikket den statsråden som er mest utsatt.

Jeg synes litt synd på Knut og det er litt av et press på han nå. Selvsagt burde han ikke ha bestemt at hijab skulle brukes sammen med politiuniformen slik han gjorde, men heller tatt debatten slik at alle kunne ha bidratt til sine meninger og funnet frem til en demokratisk løsning. Nå er alle sint på Knut og han gjør ikke annet enn å forsvare seg. Alltid skal man finne en syndebukk og syndebukken denne gangen er og blir Knut.

Jeg er ikke rasistisk og liker at vi har mange forskjellige invandrerkulturer her i Norge. Jeg har mange invandrervenner og jeg liker å snakke med dem og ha et godt forhold til dem - det krydrer tilværelsen synes jeg, men når det kommer til hijab-saken er jeg også i den kategorien som ikke vil at politidamer skal bruke dette hodeplagget. Er man politi, så er man politi og må følge etter retningslinjene for hva politiet skal bruke i uniformen. I ambulansetjenesten er det også veldig strengt bare for å ta det eksempelet og her har man knapt lov til å sminke seg før man går på jobb. Man har ikke lov til å lukte røyk og man må holde god hygiene samt følge lovene om uniformsbruk. Alle som går i uniform er pliktig til å holde retningslinjene for uniformsbruken og ikke sette på noe ekstra som ikke står i uniformsloven. Selv om mange invandrerkvinner føler seg hjemme i hijab og som er en del av kulturen deres, så må de bare innse at hijab ikke er et plagg som brukes av politiet og dermed heller ikke skal være der.

Jeg har ikke meldt meg på "Nei til hijab" på facebook, men jeg har klare meninger om at hijab ikke skal være en del av politiuniformen. Her går det grenser og en politiuniform er en politiuniform ikke noe man bare kan klæsje på ett eller annet.

Hva mener du? Skal invandrerkvinner i politiet får lov til å bruke hijab eller har du samme mening som meg?

HQ