Norsk
Blog
Innføre avgift på SMS-er...?

Innføre avgift på SMS-er...?

Skrevet av Bernt Erik den 10 mars 2009 klokken 11:56

Etter å ha lest en artikkel på nettavisen.no nylig, stod det at den irske regjeringen tenker nye måter på å få inn penger til en slunken statskasse og at dette vil gi mye penger. Enn det? Hvis noe slikt hadde skjedd i Norge, ville det ha blitt ramaskrik. For med tanke på hvor mange hundre millioner sms-meldinger som sendes, så ville det ha blitt mange penger for staten om avgiften f.eks. hadde blitt satt til 9 øre pr. melding.

Vi i Norge betaler jo veldig mye avgifter på ting og tang og staten melker oss for mye mellom himmel og jord selv om dette går til velferden. Men å ta et slikt steg, ville nok ha ført med seg rabalder. Selv om dette i Irland kun er et forslag, så kan jeg fortsatt ikke tro det er mulig å flå folk for noe som dette.

Leste også i en artikkel at oljefondet nå var borte og at statens satsninger på børsen var forsvunnet takket være den økonomiske krisen verden opplever for øyeblikket.

Hva mener du? Holder det med de avgiftene vi har i Norge, eller trenger den norske staten mer penger til å sikre seg i disse krisetider - kanskje ta igjen det tapte for oljefondet?

HQ