Norsk
Blog
Hva gjør en film bra - er du altlikende?

Hva gjør en film bra - er du altlikende?

Skrevet av Bernt Erik den 11 mars 2009 klokken 14:52

Dette spørsmålet har jeg alltid stilt meg. Jeg for min del er stort sett ikke kresen når det kommer til film og svelger alle sjangere rått og brutalt foruten drama om det blir for mye kliss. Når jeg skal se en film, setter jeg meg ned med blanke ark og venter på å bli underholdt. Prøver alltid å slette alle forventninger og stort sett blir jeg underholdt på en god måte. Det har ofte hendt jeg har sett filmer som har frembragt flere klumper i halsen og filmer som har fått frem tårene på høylydt latter.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en person som elsker effekter og kan uten å blunke si at filmer med masse effekter stiller sterkere enn filmer uten. Selvsagt kommer også handlingen og skuespillerprestasjonene inn, men en film med masse effekter slukes bedre i mine øyne og da forhåpentligvis uten bismak.

Faktisk skal jeg ærlig innrømme at filmen Titanic er en av de filmene jeg liker best i tillegg til katastrofefilmer og da liker jeg både Vulkanen, Dante's Peak, The Day after tomorrow, Independece Day m.fl. Å se filmer er moro og gir meg mye. Det hender fort at jeg ser bortimot tre til fire filmer og da er TV og DVD medregnet.

Hva mener du kjennetegner en god film? Er det handlingen som er alfa omega eller er det andre ting som spiller en mer viktig rolle?

PS! Jeg likte til og med Max Payne og det var det ikke mange som gjorde...

HQ