Norsk
Blog
Hva er viktigst i et spill?

Hva er viktigst i et spill?

Skrevet av Bernt Erik den 12 mars 2009 klokken 10:29

Jeg snappet opp dette spørsmålet fra den danske pollen og lurer faktisk på dette en del selv. Jeg for min del er en grafikkhore og er stolt av det, men både gameplay, historie, holdbarhet og musikk spiller selvsagt også en viktig del. Om spillet har en ufattelig herlig grafikk, hjelper det ikke om spiller suger med elendig gameplay. Det er ikke alle spill som har en spesiell god historie og det er heller ikke alle spill som trenger det for å være gode. Men spill i sjangerne RPG, FPS, action, eventyr, MMORPG bør i alle fall ha en form for historie for at de skal underholde.

Det er heller ikke alle spillene som har lang holdbarhet, men som likevel får gode karakterer. For den tiden du spiller spillet, er du så oppslukt og imponert at holdbarheten blir overskygget. Er dette et problem med dagens spill at mange utviklere lager diverse spill med kort levetid? Enkelte utviklere tenker ikke på at det hadde vært stilig med f.eks. split-screen i spillet. Nettopp split-screen ville ha gjort levetiden mye lengre og underholdningen bedre. Ikke noe som er mer artig enn å kjøre bil mot vennen din i split-screen og se ansiktsuttrykkene når du har klart å presse ham av veien.

God musikk og stemmeskuespillere som lever seg inn i rollene er også noe som er viktig for at et spill skal fenge. Selv om dette ikke er primært det jeg tenker på når jeg spiller, så spiller det inn. Ta f.eks. forskjellen på spillene Ace Combat 6: Fires of Liberation og det nylig lanserte HAWX. Her er det forskjell stemmeskuespillet hvor det førstnevnte har både mer historie og bedre innlevelse av stemmeskuespillerne. Begge spillene er veldig like, men likevel blir de ulike på grunn av dette.

En annen ting som danskene hadde tatt med var "formatet spillet lanseres til". Er dette viktig for deg? Jeg for min del er veldig glad å spille på PC-en og spesielt FPS og strategi synes jeg passer best på PC. At FPS-spill er best på PC kommer nok av at jeg er av gammel rase som liker best å spille med mus og tastatur og disse spillene spilles best med disse dette. Når det kommer til bilspill, synes jeg at det finnes veldig mange bra bilspill til konsoll og gameplayet her fungerer veldig godt. Tenker du på dette når du skal kjøpe spill?

Så hva er viktigst for deg når det gjelder spill, er det grafikken, gameplayet, historien, lyden, holdbarheten eller formatet som er viktigst?

HQ