Norsk
Blog
Hva er et godt strategispill?

Hva er et godt strategispill?

Skrevet av Bernt Erik den 14 mars 2009 klokken 14:42

Det finnes utrolig mange strategispill og selv har jeg vel spilt ikke langt fra halvparten av dem som har blitt utgitt. Det siste spillet jeg har testet har virkelig fått opp øynene mine over hvordan et strategisk spill skal utvikles. Jeg tenker selvfølgelig på Empire: Total War. Spillet er veldig balansert, godt utviklet og inneholder en bra historie. Creative Assembly har lenge utviklet gode strategispill med sine Total War-spill og Empire: Total War er selve kronen på verket. Hva mener du kan være årsaken til at dette spillet har høstet så gode kritikker?

Sid Meier er en kjent spilltutvikler og står blant annet bak Civilization-serien som den mest kjente. Denne spillserien har kapret ufattelig mange fans og har solgt veldig godt. Hva gjør denne serien så bra? Er du selv en stor fan av Civilization-serien?

Så kommer vi til en serie jeg har brukt mange hundretalls av timer på, nemlig Command & Conquer-serien. Jeg ble hekta fra første stund og har siden vært en stor fan. For meg var variasjonen, mellomsekvensene og de massive kampene som fikk meg hektet. Hva med deg - hvorfor digger du Command & Conquer-serien?

Age of Empires-serien har også høstet mange gode kritikker fra en samlet verdenspresse. Alle spillene hadde en høy standard selv om serien tapte seg litt på slutten. Det å kunne bygge seg opp etter tidsalder og se utviklingen gå sin gang var noe jeg likte veldig godt. I tillegg til at spillene var veldig balanserte. Hva mener du gjør denne serien så bra?

Det første Settlers-spillet opplevde jeg på min Amiga 500 og i det spillet kunne man spille to på samme maskin med splitscreen. Dette var fett og en kompis (Jørn Tømmerås) brukte mange titalls timer på å kose oss med å slå ut hverandre og erobre nye områder med masse resurser. Både spill nummer to og tre i Settlers-serien var klassikere, men så bestemte Blue Byte seg å forandre litt på oppsettet og man fikk helter som hadde flere egenskaper og da falt kvaliteten en liten smule. The Settlers VI: Rise of an Empire tok spillet til nye høyder og gjorde at jeg på nytt fikk opp øynene for serien. Hva mener du er suksessen for at denne serien har blitt så populær og fått så mange fans?

En annen serie som bør nevnes er uten tvil Heroes of Might and Magic. En perfekt strategi-serie med rollespillelementer som også fikk en veldig stor fanskare deriblant meg. Å skape sine egne helter for så å bygge opp disse med en gjeng andre vesener som har spesielle egenskaper. Magi og fete angrepsmetoder ga oss spillere mange titallstimer god underholdning. Ble du hektet på denne strategi-serien og hva mener du var det beste i spillet?

Warcraft fra den kjente utvikleren Blizzard bygde på samme prinsipp som mange andre spillserier, samle resurser, bygg opp en stor styrke for så å angripe motstanderen. Serien ble veldig populær og de siste spillene fristet også med fete mellomsekvenser. Denne serien spilte jeg også mye og husker godt at det første spillet ble kjørt på min første PC - en Compaq Pressario hvor kabinettet og skjermen satt i samme kasse. Denne serien fikk også mange tilhengere verden rundt og onlinespillingen er like populær den dag i dag. Hva mener du som gjorde at så mange likte denne serien.

Jeg har helt sikkert glemt noen strategi-serier og vet du om noen, så gjerne legg dem til og forklar hvorfor du synes denne serien er så bra. Håper denne bloggen kan skape litt diskusjon over hva som menes med et godt strategi-spill og hvilke spill du mener bør kategoriseres som gode strategi-spill.

HQ