Norsk
Blog
Need for Speed Shift  - hot or not?

Need for Speed Shift - hot or not?

Skrevet av Bernt Erik den 18 mars 2009 klokken 11:16

Som dere for lengst har fått med dere, elsker jeg racingspill uansett nesten hvilke bilspill det er. I den sammenhengen ble jeg veldig interessert da EA annonsert deres neste Need for Speed-spill med tittelen Shift. For jeg har spilt alle Need for Speed-spillene og likte veldig godt de første spillene i serien, Porsche Unleashed, Underground-spillene, Pro Street samt Hot Pursuit-spillene.

Nå har EA fått med seg en annen kjent racingspill-fantast som skal hjelpe dem med Shift. Den personen jeg snakker om er svensken Patrick Söderlund som blant annet har jobbet med GTR 2 og ikke minst klassikeren RalliSport Challenge 2 (må det komme en oppfølger snart). Med hans hjelp satser nå EA på å komme seg opp i fra den dype dalen hvor de har vært de siste årene med NFS-serien (foruten Pro Street som var utfordrende og et bra spill) etter Underground-spillene.

Nå skal EA ta opp kampen mot Codemasters Grid og det kommende Microsofts Forza Motorsport 3. EA har allerede brukt over to år på å utvikle Need for Speed Shift og allerede nå ser det veldig spennende ut med tanke på alle de skjermisene vi har sett. Det jeg er redd for er om EA lover for mye i forhold til hva de kan klare å levere. For med disse målene med å slå ut både Grid og Forza 3 kan være hardt og spesielt med tanke på hva vi har sett av Need for Speed tidligere. Jeg håper bare inderlig at med hjelpen fra Patrick, at EA nå klarer å lage et bilspill som ikke bare er lekkert, men hvor doningene også har gode kjøreegenskaper. For kjøreegenskapene er veldig viktig i et slikt bilspill og spesielt når man sikter opp i mot stjerner som Grid og Forza.

Jeg er som sagt veldig spent og håper inderlig at Need for Speed Shift blir så bra som utvikleren vil ha det til. Akkurat nå venter jeg spent på en trailer som viser oss litt av spillet og da vil vi kanskje få et enda bedre innblikk i hvordan spillet vil bli.

Ting jeg ønsker skal være med i Shift;
* Værsyklus
* God skademotor
* Oppgradering av doningene
* God tuning-motor
* Mulighet til å kjøre splitscreen
* Kjøre pink slips mot venner (ekstra spenningsmoment)
* Gode kjøreegenskaper på bilene
* God banevariasjon også med sprint-løp
* Støtte for å kjøre kross over konsoll/PC
* mulighet for å stille opp vanskelighetsgraden
* Spennende historie (slik som på Toca-serien)
* Natt og dag-syklus

Det blir i alle fall spennende å se om noen av disse ønskene kommer med i den ferdige versjonen og mest av alt ville det ha vært stilig med en splitscreen-funksjon slik at man kunne ha bedt inn venner til massive kamper på racingbanen og det på samme skjerm.

Hva med deg - ser du frem til Need for Speed Shift og har du flere ønsker enn de jeg har notert her av det du vil ha med i spillet?

HQ