Norsk
Blog
Skolen må inn med spill i læreplanen!

Skolen må inn med spill i læreplanen!

Skrevet av Bernt Erik den 19 mars 2009 klokken 13:12

I fjor sommer fikk jeg spørsmål om jeg ville komme på Grong Videregående skole og holde foredrag om spill og spillutvikling. For utrolig nok visste det seg at man i lærebøkene hadde tema om spill. Jeg tok selvsagt dette på strak arm og kjørte et populært foredrag der elevene faktisk ble sittende igjen å høre på meg selv om skolen var over for dem. De ville se, høre og snakke om det jeg hadde å si og lærerne syntes dette varet bra opplegg.

I november i fjor ble jeg spurt på nytt og dro på nok et foredrag om spill. I mine øyne er spilling faktisk like sunt som å trene - i alle fall til en viss grad. Selvsagt får du ikke beveget kroppen like mye eller får bedre kondis, men man må bruke innsiden av hjernen og man trener både koordinasjon og reaksjoner. I tillegg til alt dette lærer man språk. For spill kommer sjelden på norsk og man må skjønne engelsk for å forstå hva som skjer i spillet.

Det er viktig å bli introdusert for spill i tidlig alder, for å bli kjent med PC-en samt spillkonsollene lærer barna om hvordan disse fungerer, noe de videre kan ta med seg i livet. For nesten overalt man befinner seg, har man elektroniske maskiner og stort sett er alle bygd opp på samme vis med innhold og brukervennlighet.

Jeg har selv fire barn og mitt mål er at de skal være fullt utlærte til å bruke PC, kunne ting som har med konsoller å gjøre samt forstå spillenes viktighet på lik linje at de skal sørge for å holde seg aktive og leke med venner samt gjøre det godt på skolen. Selvsagt må data og spilling foregå med begrensninger og at man får visse tider på å spille samt bruke PC-en.

I neste uke har jeg fått et nytt oppdrag fra en barneskole hvor jeg skal snakke om spill og hvor viktig det er å spille. For med veldig mange gode lærerike barnespill, er det ikke noe i veien for at skolene kan ta i bruk disse til selve læringen. Nettopp dette skal jeg snakke om på skolen. Skal også ta med meg både DS-en og PSP-en slik at de får se hvordan disse håndholdte konsollene er og hvilke spill som finnes.

samme barneskole er det en lærer som heter Marte og hun er veldig flink til å bruke spill som en del av læringen. Jeg tror at man lærer fortere med å spille, for ting setter seg bedre i hjernen om man ser ting i bilder. Nettopp dette er bakgrunnen for at læreren bruker en del spill for elevene.

Har også fått en del forespørsler på å holde flere foredrag og nettopp dette gleder jeg meg en god del til. Det er moro å være en del av denne opplæringen samt kunne reklamere for Gamereactor. Det er noe vi alle vinner på.

Hvordan er det i din skole? Hvordan tenker lærerne deres på spill? Har dere om spill i læreplanen? Hva er dine meninger om dette temaet?

Nedenfor ser dere blant annet et godt lærerikt spill for barn og et spill jeg vil anbefale alle barneskoler om å ta med seg inn i læringen!

HQ