Norsk
Blog
Norges første jenteklan i CS?

Norges første jenteklan i CS?

Skrevet av Bernt Erik den 22 mars 2009 klokken 12:44

På årets BondeLAN var det mange jenter som meldte seg på. Veldig gledelig i følge arrangøren som beviser at jenter spiller stadig mer og mer. Faktisk kunne BondeLAN smykke seg med over 20% påmeldte jenter og dette er meget bra i forhold til for eksempel landsgjennomsnittet som ligger på ca. 10%.

Det som kanskje overrasket mest, var at en jenteklan hadde meldt seg på "guttespillet" Counter-Strike-compoen (CS) og dette er ikke hverdagskost. Klanen med navnet Pink Barbie Guns er kanskje den første norske jenteklanen i CS som er med i et slikt arrangement og stolt er vi at det skjedde her på Snåsa. At jenter spiller mer og mer er det ingen tvil om og nå er det ikke kun The Sims jentene spiller, nei, de piller så absolutt guttene på nesen med å bli med i spill som Counter-Strike som i alle de år har vært et rent guttespill. Denne generasjonen som nå vokser opp vil nok garantert bli å se på kamparenaen og vil nok med tiden kunne bli like god som guttene.

Den tiden da CS og spilling var dominerende med gutter er over og den tendensen vi blant annet ser på Snåsa skjer nok også i resten ev verden. Fortsatt finnes det jenter som synes spilling er en nerdete ting, men det blir mer og mer akseptert av jenter som også vil være med på moroa. Det er med andre ord ikke tabu lengre å spille og gutta synes selvsagt dette er artig. For nå vil selvsagt gutta bevise ovenfor jentene at spilling er ikke noe som ligger for dem, mens jentene på sin side vil gjøre hva de kan for å slå ut gutta.

På LAN-et var det mange av guttene som tenkte at dette ville bli en lett match, men til tider måtte disse bite til seg utsagnene. For jentene spilte som om det gjaldt livet og ga guttene meget hard konkurranse. Selv om jentene ikke klarte å nå helt opp, gjorde de et veldig godt forsøk. Etter kun å ha trent i to til tre måneder var det mange som syntes jentene spilte imponerende godt. Pink Barbie Guns bestod kun av jenter fra Snåsa og i rekkene fant vi Frøydis Eline Svensson, Anette Småli Melting, Ingrid Helene Bjørge Hjelde og Andrea Dyrstad Saur. Selvsagt måtte Gamereactor undersøke dette litt nærmere og fikk et aldri så lite intervju med disse spreke jentene som kanskje her gjort noe de er først ute med her i Norge.

- Hvorfor er dere på LAN? Det er sosialt og vi trives godt her. I tillegg møter vi nye folk og kan selvsagt spille CS mot gutta.

- Hvor lenge har dere spilt CS? Vi har ikke spilt så mye, kanskje i to til tre måneder til sammen. Vi kjempet godt og ga noen av klanene litt kamp. Vi endte opp på en 12. plass, men er fornøyde med tanke på at vi ikke har spilt lengre og guttene har spilt i mange, mange år.

- Vil dere fortsatt spille CS i tiden fremover? Ja, uten tvil. Dette er et bra spill og gir oss god utfordring.

- Hvem fikk ideen? Det var Anette.

- Ønsker dere å delta på andre LAN i tiden fremover? Ja, klart det og da skal vi bli enda bedre og kanskje kan vi slå ut noen av de gode klanene.

- Hvordan fikk dere tak i spillet? Vi fikk spillet via venner på skolen og etter det ble vi hekta med mål om å slå ut guttene.

- Har dere alle egen PC? Ja, det har vi.

- Hva gjør dere på PC-en? Foruten å spille CS, gjør vi skolearbeid, er på nettby, facebook og selvsagt på msn.

- Har dere noe positivt å si om LAN-et? God stemning, masse konkurranser, CS, poker. Samt at Guitar Hero konkurransen var bra.

- Hva med negative ting? Ting hadde en tendens til å ta tid, samt at det var litt kjedelig inne mellom.

- Var det noe dere savnet på LAN-et? Maten var litt kjedelig og den hadde vært mye bedre om det hadde blitt servert nachos, wraps, baguetter eller yougurt.

Etter dette intervjuet fikk vi føling med at jentene hadde det moro på LAN-et og at de mer enn gjerne vil delta flere ganger, men da ha trent enda mer på CS-spillingen. For gutta skal slås koste hva det koste vil. Med det pågangsmotet tror vi jentene vil nå langt og er bra sikker på at de før eller siden vil kunne slå gutta. -Artig å være på LAN og noe vi anbefaler andre, sa jentene som en fin avslutning på intervjuet.

Nå blir det spennende å se om Pink Barbie Guns kan nå opp og kanskje en vakker dag blir å finne i toppen med de beste CS-klanene.

Vet dere om noen jenter som spiller CS og om det finnes noen jenteclaner i CS? Synes dette i alle fall er veldig imponerende og et bevis på at spilling stadig opptar flere og flere jenter og da i skytespill m.m

En annen gledelig ting er at stadig flere jenter kommer til Gamereactor også og dette er kjempemoro og noe som gjør at stemningen her blir bra. Vet du om jenter som spiller og som ikke er med i Gamereactor, få dem med da vel!

På bildet ser dere fra høyre Frøydis Hele Svenson, Anette Småli Melting, Ingrid Helene Bjørge Hjelde og Andrea Dyrstad Saur.

HQ