Norsk
Blog
Ny spillkonsoll ser dagens lys!

Ny spillkonsoll ser dagens lys!

Skrevet av Bernt Erik den 24 mars 2009 klokken 10:12

I april er det duket for en ny spillkonsoll. Det er ikke hvilken som helst spillkonsoll, men en maskin som er beregnet på å nå ut til "u-land" eller land hvor økonomien ikke er like god som f.eks. her i Norge eller andre vestlige i-land.

Konsollen har fått det litt spesielle navnet Zeebo og under årets GDC som nå går av stabelen i San Fransisco, har den første infoen dukket opp. Selv har jeg fulgt med litt på denne nye konsollen og om spillselskapene ville støtte opp om den. Heldigvis har flere av verdens største spillselskaper troen på maskinen og gir sin fulle støtte. Her finner vi Electronic Arts, Capcom, Namco, THQ og mobilspillspesialisten Gameloft.

Det er ikke snakk om spill med grafikk slik vi kjenner den fra Xbox 360 og Playstation 3. Med at spillene skal lastes ned via 3G-nettverket, kan de ikke være store og like heftige som de spillene vi er vant med å spille. Men at de kan bli gode er det nok ingen tvil om og på lik linje som Nintendo satser på, så vil nok spillbarheten være kjernen i denne satsningen.

At dette er et godt tiltak, er jeg ikke i tvil om og jeg er kjempeglad for at også "fattige" barn/voksne nå skal få gleden til å spille spill lagd av kjente spillutviklere. Selve maskinen vil koste rundt 200$ (i starten) og lanseres som sagt i april og da i Brasil først. Prisen er i og for seg litt høy, men i følge Zeebo Inc. vil prisen fort falle etter hvert som den lanseres i andre land.

Om vi vil få tak i konsollen i Norge vites ikke, men det er nå godt å ha et alternativ eller hva?

Her er noen tekniske spesifikasjoner;
* ARM 11 / QDSP-5 kjører på 528Mhz
* Qualcomm Adreno 130 Graphics Core
* 1 GB NAND Flash
* 160 MB RAM, 128 MB DDR SDRAM + 32MB stacked DDR SDRAM in MSM7201A
* VGA (640 x 480) - 4:3 aspect ratio
* 3G (skaleringsprosenten tilbake til 2.5G eller 2G hvor nødvendig)
* 3 USB-porter 2.0 Standard A (for tilbehør)
* Interface SD-kortspor / USB HID Grensesnitt
* Grafikk: 4 million triangles / second
* Audio: 8 kanaler samtidig MP3, ADPCM, MIDI
* Oppløsning: 640x480

Slettes ikke så dårlige specs dette her og jeg er spent på hvordan salget av denne vil gå og om den kan konkurrere mot Wii, Xbox 360 eller PS3. Hva tror du?

HQ