Norsk
Blog
Jeg føler meg tiltrukket...!?

Jeg føler meg tiltrukket...!?

Skrevet av Bernt Erik den 25 mars 2009 klokken 12:05

Er det filmer jeg tiltrekkes av så er det katastrofefilmer. Jeg har alltid hatt sansen for slike filmer. Om det er ufoinvasjoner eller naturkatastrofer, så liker jeg slike filmer som omhandler nettopp dette.

Jeg tror det hele startet da jeg som liten så Terminator. Den filmen er jo på en måte en katastrofefilm hvor Arnold kommer fra fremtiden for å ta livet av John Connor. For i fremtiden har robotene tatt overhånd og kjemper mot en liten gruppe mennesker. Effektene i filmen var meget gode og faktisk en aldri så liten revolusjon innen filmskapning. Helt siden den filmen har jeg alltid vært tiltrukket av slike filmer.

Nå har jeg opp igjennom årene fra jeg var en liten pjokk likt katastrofe filmer og kan blant annet nevne Vulkan, Dante's Peak, Titanic, Armageddon, Independence Day, The Day After Tomorrow, The Day the Earth Stood Still. Disse filmene er meget gode katastrofe-filmer i mine øyne og som står langt oppe på listen min.

I år kommer to nye katastrofefilmer og filmene jeg ser frem til er; Knowing med Nicolas Cage i hovedrollen og som har premiere 24. april - se trailer HER og filmen 2012 som har premiere 20. november - se trailer HER

Men hvorfor blir jeg tiltrukket katastrofefilmene? Det jeg liker spesielt godt med slike filmer er oppbygningen til når katastrofen inntreffer. I denne sekvensen får man et innblikk i livet til noen utvalgte og se hva de gjør tiden før katastrofen inntreffer. Så når det har skjedd, får vi se hele historien hvordan de uheldige overlever eller dør. Selve oppbygningen til katastrofen er nok det som frister meg mest og selve hendelsesforløpet. For i disse filmene er det mange fete og herlige effekter som vises og det er her jeg blir bergtatt.

Hva med deg - er du glad i slike katasrofefilmer og er det noen av disse filmene jeg har nevnt som du har sett. Hvorfor liker du slike katastrofefilmer? Er det andre filmsjangere du heller foretrekker?

HQ