Norsk
Blog
Sover vi for lite...!?

Sover vi for lite...!?

Skrevet av Bernt Erik den 31 mars 2009 klokken 11:56

Å sove er noe av det viktigste som finnes her i livet og dessverre en nødvendig sak selv om tiden er knapp og du har tusen ting som må gjennomføres. Uten søvn blir du sløv og uopplagt og man kan sammenligne en person med lite søvn som om han/henne har promille.

Jeg for min del har alltid vært en person som ikke trenger så altfor mye søvn, men jeg bør ha mellom seks til åtte timer for å kunne fungere godt nok til de daglige oppgavene.

Nylig leste jeg i en artikkel om at blant annet barn sover for lite og at foreldrene er for slappe til å legge ned barna til rett tid om kveldene. Artikkelen sier også at barn fra 0-2 år bør være i seng mellom kl. 18-19 og det er ikke mange som sørger for det. Selv starter vi ikke med kveldsstellet før mellom 19-20 og i helgene ca. en time senere for de to største og de to minste ca. en halv time tidligere. For oss fungerer dette godt og våre barn får ca. 12 timer med søvn. Noen ganger litt mindre, men gjennomsnittet ligger på ca. 12. timer i alle fall.

Da jeg var liten, la jeg meg tidligere enn det mine barn gjør nå, men så har nå tidene forandret seg også da. Vet om flere av vennene til både datteren min og sønnen min som er oppe til både kl. 22 og 23 i ukedagene og som jeg bestandig sier - det får være opp til hver enkelt hvordan rutinene i de tusen hjem er.

Men er det sant at vi sover for lite og at vi burde legge oss tidligere? Hva med deg - når legger du deg og er det forskjell nå på når du legger fra da du var mindre? Hvor mange timer MÅ du ha for å kunne fungerer godt?

HQ