Norsk
Blog
SNØ!

SNØ!

Skrevet av Bernt Erik den 27 oktober 2006 klokken 15:46

I dag morges da jeg våknet, hørte jeg det banket hardt på ytterdøra. Utenfor stod en frossen Kong Vinter og lurte på om han kunne få komme på besøk. Jeg sa - " nei ikke faen, ikke nå ... for tidlig! Barna stod å hoppet opp og ned og ropte at jeg nå måtte finne frem både akebrett, rattkjelker, ski, skøyter og alt som hører til vinteren. Dette skjedde noen sekunder etter jeg hadde stått opp, så humøret var ikke akkurat helt på topp. Heldigvis fikk jeg skiftet til vinterdekk kvelden før slik at bilen var skodd for dette snøføret.

På plena ligger det nå over 10 cm snø og jeg har allerede begynt å bu meg på snømåking. Barna derimot har vært i skuddet i hele dag og i helga bærer det vel av sted til en bratt bakke med kjelkene og akebretten på slep. I grunnen er jeg ikke missfornøyd over at snøen kommer, bare at den kom litt for tidlig etter min mening. Hadde den kommet om en tre ukers tid, hadde jeg vært i lit bedre humør. Enten blir snøen liggende, ellers forsvinner den, men med fjorårets vinter i minne, kan det fort tenkes at den blir liggende frem til våren. I hvert fall var det slik vinteren i Sør-Norge var. Om da blir det søren meg en lang vinter.

Det verste med dette er at meteorologene melder mer snø og faktisk blir det sagt at vi kan vente oss minst 10 cm til. Huff, nei, jeg vil ikke ha vinter nå. Trøsten får være at Petter Engelin i Gamereactor Sverige har mer snø enn det er her, selv om det er en mager trøst.

Ellers er det ikke lenge til november starter og da kommer en haug med julereklamermaer på TV'en, klart det er jo goså tidlig synes nå jeg da, men med snøen pent liggende bak huset, får man jo litt julestemning og den er ikke å forrakte da. På Cartoon Network er det noe som heter "jul i november" , kanskje ligger det noe i det ... hvem vet. Men i alle fall, snøen har kommet og forsåvidt, det er jo fint med snødekte trær og busker eller hva synes du?

HQ