Norsk
Blog
Er du spillavhengig?

Er du spillavhengig?

Skrevet av Bernt Erik den 28 april 2009 klokken 10:28

Jeg er nok på en måte det og går det flere enn fem dager uten spilling får jeg nærmest abstinens. Dette gjelder spesielt Battlefield 2142. Selvsagt når jeg er på ferie eller er borte fra hjemmet, innstiller jeg meg såpass at abstinensen ikke blir så stor, men når jeg kommer hjem, bærer det av gårde til PC-en eller konsollene mine for å spille.

I en amerikansk undersøkelse viser det seg at over 10% av ungdommen faktisk er avhengig av spilling i en eller annen form. Dette er søren meg et høyt tall om man tenker på hvor mange dette gjelder. Selv vet jeg hvor enkelt det kan være å sitte på timesvis fremfor spillmaskinene uten å tenke på noe annet enn å spille. Dette er ikke sunt i lengden og man blir fort usosial ovenfor sine venner og familie. Derfor er det viktig med begrensninger. Selv spiller jeg rundt 1-3 timer hver dag foruten fredag, lørdag og søndag som er spillfrie dager. Noen vil nok hevde at det er mye, mens andre fnyser av det og sier at jeg spiller lite.

Det er forskjell på folk og hvor avhengig man kan bli, men for noen er nok spillingen et narkotikum og det også for meg til tider. Spillingen får meg til å tenke på noe annet samt at jeg blir underholdt på en fin måte. Med ventrilo snakker jeg med mine venner og på den påten føler jeg meg ikke usosial heller.

Hva med deg - er du avhengig av spilling eller klarer du å stoppe spillingen i perioder slik at den ikke tar overhånd? Hva tror du tallet i Norge er sammenlignet med USA med tanke på avhengigheten?

kos deg med spillingen - et nødvendig gode eller...?

HQ