Norsk
Blog
Hvordan blir været den 17.mai?

Hvordan blir været den 17.mai?

Skrevet av Bernt Erik den 14 mai 2009 klokken 11:01

Det er mange som gleder seg stort til 17. mai og undertegnede er vel i grunnen blant denne gjengen. For med barna vet jeg at de vil kose seg med både å gå i tog, spise masse is og underholde seg med diverse leker. Vi voksne liker å se at barna har det moro og i år blir det også is på Malin som passerte året her den 9. april.

Men det store spørsmålet mange stiller seg er om hvordan været blir og faktisk ser det ganske bra ut for stort sett hele landet. Spesielt for oss som bor midt i landet (Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland) vil få kjempefint vær med temperaturer opp i mot 20 grader (varmest i Trøndelag). Stort bedre enn det kan man ikke få det. Når det gjelder Vestlandet, vil de også få brukbart vær og stor sett opphold med noe sol, mens de på Sørlandet og Østlandet vil få pent vær først på dagen, så vil det gradvis skye litt til og det kan dryppe litt mot ettermiddagen og kvelden.

De nordpå kan også vente seg rimelig bra vær, spesielt i indre strøk. De på kysten kan i verste fall få noen drypp, men ikke mye.

Med andre ord, så ser 17. mai i år til å bli bra spesielt for oss midt i landet. Faktisk spådde jeg pent vær på den 17. mai i år og brukte mine værstatistikker. Har ført værdagbok siden 1987 - året jeg ble konfirmert. Det året hadde vi forferdelig mye snø med over 170 cm på flat mark her på Snåsa. Siden den gang har det aldri vært så mye snø. Selv på 17. mai det året snødde det og det var ca. 5 cm med snø da jeg våknet om morgenen og bitende kaldt gjennom resten av dagen.

Hva med deg - hva skal du gjøre på 17. mai - blir det å chillen med spilling eller blir det å gå i tog og spise is?

Bildet er tatt fra langtidsvarselet for Snåsa fra yr.no!

HQ