Norsk
Blog
Spillutviklere går konkurs...!

Spillutviklere går konkurs...!

Skrevet av Bernt Erik den 15 mai 2009 klokken 23:21

Nå i det siste har vi kunnet lese om flere spillutviklere som har måttet heise det hvite flagget og overgitt seg til finanskrisens navn. Sist ut var Factor 5 som for meg var pioneerer. Tenker da spesielt på Turrican 1 og 2. Selv ble jeg hekta på disse spillene som var ren 2D plattformspill og hadde masse herlig action.

Nå gråter jeg noen tårer for at spillutvikleren er konkurs og må legge ned. Denne hersens finanskrisen. Den ødelegger jo mye for oss gamere, mer enn det vi tror. Spillselskapene blir regelrett plyndret av fallende aksjekurser. De kvier seg til å bruke penger på prosjekter og legger flere på is. Det er en tung tid. Selv store selskaper som Sony sliter og har en nedgang på over 1 billion dollar. Det er søren meg mye penger det.

Så nå er mitt håp at denne skjitens finanskrisen kan forsvinne og vi kan gå lysere tider i møte med flere spill og spillutviklere som IKKE går konkurs, så kan det hende vi får flere store spill. Nei, nå skal jeg slutte å synes synd på meg selv for tapte spillprosjekter og heller se fremover mot spill som Bioshock 2 (som jeg så en demo trailer på tidligere i dag - gud hvor bra det ser ut), Mafia II, Battlefield 1943, Battlefield: Bad Company 2, Modern Warfare 2, Fuel, Need for Speed Shift, Colin McRae: DiRT 2, Prototype, Diablo III, Starcraft 2, Red Faction: Guerilla samt en rekke andre titler som jeg ikke kommer på i farten...

Bildesamlingen stammer fra Battlefield 1943 som er et av spillene jeg gleder meg til...

HQ