Norsk
Blog
Pappa - kjørte dere med hest og kjerre?

Pappa - kjørte dere med hest og kjerre?

Skrevet av Bernt Erik den 22 mai 2009 klokken 10:31

At barn ikke er helt stødig på tid fikk jeg og madammen oppleve for et par dager siden. På en liten kjøretur kom vi i snakk om hvordan vi hadde det som barn og hvor "strengt" det til tider kunne være i forhold til hvordan barna opplever oppveksten i dag. Til slutt kom vi inn på temaet om å bli kjørt til venner og da sa jeg og madammen at vi måtte sykle eller gå om vi skulle på besøk selv om vennene kunne bo opp til 8-9 km unna. Selv når jeg skulle spille fotballkamper eller på fotballtrening, så måtte jeg sykle eller gå. Årsaken til at vi ikke ble kjørt, var jo på grunn av at foreldrene våre hadde hest og kjerre og at vi ville komme for seint om vi ble fraktet med det.

Endskapen er at barna våre selvsagt nå skal få sykle om de skal til venner og bekjente (med maks 5 km avstand), men om treningen er 8 km unna, så skal vi kjøre dem - noe annet er utenkelig nå.

Tenk at barna tror at vi er så gamle at da vi vokste opp, så kjørte vi med hest og kjerre. Dette beviser at barn ikke vet så mye om tid.

Tror du barn som vokser opp i dag er mer bortskjemte enn hva barna var før? Har du hørt historier fra dine foreldre over hvordan de hadde det under sin oppvekst?

HQ