Norsk
Blog
Da er Battlefield 3-utvikling avslørt!

Da er Battlefield 3-utvikling avslørt!

Skrevet av Bernt Erik den 11 juni 2009 klokken 10:00

Som lyn i fra klar himmel på en torsdags formiddag 11. juni så leser jeg at EA's John Pleasants sier at Battlefield 3 er under utvikling. Selvsagt regnet jeg med det at en oppfølger til det meget heftige Battlefield 2 var på tur, men at jeg skulle få vite det i dag kom som en liten overraskelse med tanke på at vi får to (tre) nye Battlefield-spill i år/neste år.

John Pleasants forteller at han har vært i Sverige - Stockholm og sett nærmere på Battlefield 3 og kunne fortelle at spillet så meget, meget bra ut. Dessverre vil ikke spillet bli lansert i dette regnskapsåret, men at det i løpet av 2010 vil dukke opp. Det vil si at i starten av 2010 får vi kose oss med Battlefield: Bad Company 2 og senere på året kommer Battlefield 3 - dette er fin musikk i mine ører.

Nå gleder jeg meg meget stort til at det endelig ser ut til at Battlefield 3 er på tur og at vi nå kanskje får en verdig oppfølger til toeren.

Dice har tidligere sagt at det første Battlefield-spillet kom til PC og den svenske utvikleren vil med det satse stort på at serien fortsetter å herske på dette formatet, selv om konsollgamerne helst vil se Battlefield-spill til både PS3 og Xbox 360.

Dice har også sagt at årsaken til at Battlefield 1943 ble utsatt, var å lage en perfekt utgave til formatet og slik vi kjenner spill-serien i dag. For som du sikkert vet, så vil Battlefield 1943 lanseres i løpet av sommeren, men PC-versjonen ikke kommer før i september.

Her er litt info om Battlefield 3 som lekket for en stund siden;

Hele opplegget rundt Battlefield 3 dreier seg om en lekkasje av en PDF fra en investor-rapport og dette har nettsiden Digital Battle klart å snappe opp. I følge denne PDF-en vil spille trolig dukke opp i slutten av 2009 og ha en beta-test i slutten av neste vår/sommer. Med det nye spillet vil det komme 8 nye brett med opp til 40 spillere på hvert lag (Nato/Mec) og at kampene vil finne sted i Midt-Østen. For de av dere som ikke likte Battlefield 2142 på grunn av robotene og våpnene, så kan vi trøste disse å se at det neste Battlefield-spillet trolig vil omhandle moderne krigføring.

Mens grupper (squads) og kommandører (commanders) er historie, vil spillet nå innføre "Battalions" som vil inneholde tre til fire gruppperinger. Det vil bli fem spillbare klasser - snipere (jippiii), assault, ingeniører, medics, og selvsagt support. Videre sier PDF-en at det vil være tilgjengelig over 48 kjøretøyer (24 for hvert lag), 34 forskjellige våpen (17 for hvert lag) og 22 opplåsbare for begge lagene. Totalt gir dette 56 våpen å velge i mellom.

Selvsagt vil det også ligge en del andre unlocks slik vi kjenner i Battlefield 2142 og her finner du beskyttelser, ny ammo, hjelmer, kamuflasje, samt andre snedige ting...

Noe vi Battlefield-spillere er bortskjemte med er den gode rankingen i Battlefield-serien og denne vil også gjøre seg gjeldende i Battlefield 3 hvor man klatrer i rangen som i moderne militær-system. Du vil kunne bygge opp din egen soldat etter ønske slik at du selv får et personlig preg når du er ute i felten. Det vil være muligheter for å filme sine heftige kamper på en mye enklere måte enn det som finnes i dag.

Så nå er det bare å glede seg til mer info om Battlefield 3 som sikkert etter hvert vil begynne å tikke inn til oss i Gamereactor.

HQ