Norsk
Blog
NRK - en kjempe faller...!

NRK - en kjempe faller...!

Skrevet av Bernt Erik den 18 juni 2009 klokken 13:16

Da jeg var liten og ikke visste bedre - eller hadde valgene, var NRK den TV-kanalen som fikk min oppmerksomhet med sine mange serier, Allo Allo, Emil i Lønneberget, Pippi, Nyheter, sportbegivenheter m.m. NRK var midtpunktet i familien når det kom til familieunderholdning og vi kunne kose oss med god mat mens den ene elendige Grand Prix-melodien etter den andre ble presentert. NRK var et samlingspunkt for mange om du var gammel eller ung, så var NRK klippen for TV-underholdningen. Husker godt selv de gamle klassiker-filmene med Fjols til Fjells, Skulle det dukke opp flere lik så er det bare å ringe, Bussen og for ikke å glemme Olsenbanden-filmene. Viva Villa Veien, Midt i Smørøyet, Kvitt eller Dobbelt, Halvsju (som gikk på lørdagskveldene), Fredrikssons Fabrikk samt en rekke andre serier ble ivrig sett.

NRK var i mange, mange år den TV-kanalen som hadde monopol. Så kom TV2 og snudde opp ned på TV-tilværelsen min og som for meg ble kongen over TV-serier. NRK fikk mindre og mindre tid av meg og jeg ble lamslått av blant annet X-Files, Cheers og andre artige, spennende og rørende TV-serier. Den dagen da TV2 begynte å sende over eteren var jeg fortapt og NRK var ikke lengre min favorittkanal.

I dag er TV-vanene for folk flest veldig varierte og selv bruker jeg ikke så mye tid med verken NRK eller TV2. Nå går det mest i filmkanaler, TV3, Reality Zone, National Geographic, Viasat Sport, Nyhetskanalen, TV Norge og Fem. Å velge i dag er ikke enkelt og man blir oversvømt med TV-kanaler og valgmuligheter. Barna i dag ser ikke lengre på BarneTV og vil heller se Hannah Montana på Disney eller Phineas and Ferb. Klokken 18:00 er ikke det samme som den en gang var og hvor barna samlet seg om TV-en. Husker godt at vennene mine brøt opp den artige leken bare for å dra hjem for å se BarneTV, for så en halvtime senere leke leken der man slapp.

Et annet spørsmål jeg alltid har stilt meg - hvorfor skal vi betale for NRK? Vi ser jo ikke på kanalen og vi betaler jo for kanalen via Viasat-pakken vi abonnerer på. Hvorfor kan vi ikke få velge hva vi skal betale for å se og ikke bli tvunget til å betale dyredommer for NRK som bare sender kulturprogrammer som "ingen" andre enn gamle vil se? Er det på tide å løsrive NRK slik at kanalen har akkurat samme konkurransefortrinn som TV2, TV Norge og de andre TV-kanalene som nå lever av reklame? Jeg bare spør jeg!

Hva mener du? Er du villig til å betale lisens for NRK - en kanal du "sikkert" ikke ser på? Hvordan er TV-vanene dine?

HQ