Norsk
Blog
Barn/unge bruker og eier mer teknologi..

Barn/unge bruker og eier mer teknologi..

Skrevet av Bernt Erik den 19 juni 2009 klokken 11:02

Jeg var ikke gamle gutten da jeg fikk mitt første elektroniske spill. Fritiden ble flittig brukt til å spille og foreldrene mine ble til tider irriterte for de hørte ikke annet enn pip, pip, pip og pipipipipip fra meg uansett om det var morgen, dag eller kveld. Til slutt fikk jeg forbud mot å spille i samme rom som dem. Fra den dagen det elektroniske spillet kom i hus har jeg vært hektet på elektroniske dippe dutter. Selv i en alder av snart 37 elsker jeg dette.

Da jeg vokste opp hadde jeg ikke like mange valg som finnes i dag. Kun det ene elektroniske spillet ble brukt i lang, lang tid, før jeg kjøpte med enda et til og så et til og tilslutt hadde jeg seks forskjellige elektroniske spill fra Game & Watch. Dagens unge har mye mer å velge i mellom og aldri før har barn eid eller brukt så mye elektronisk underholdning som nå. Uansett hvor du ser, har barn spillkonsoller, mobiltelefoner eller andre elektroniske dippe dutter. Voksne klager mer og mer på at barna blir latere og latere. Generasjonen som vokser opp nå er den "mettede" generasjonen som gjerne vil ha alt i fanget uten å gjøre noe for det. Er det slik at det finnes altfor mange elektronikk slik at barna blir "late" eller er det andre aspekter som spiller inn.

For meg er det viktig at barna mine får så tidlig som mulig oppleve hvordan elektronikk fungerer. Det er viktig i mine øyne at mine barn setter seg inn i hvordan e PC fungerer, hvordan bytte kanaler på TV-en, hvordan skru på Xbox 360-en uten å gjøre noe galt, spille spill og skrive historier på PC-en som min datter på 11 år er så flink til å gjøre. Så å si over alt finner vi elektronikk som er viktig å kunne bruke og da føler jeg at vi som foreldre ikke skal stå i veien for at barna våre ikke skal lære seg den slags.

Hvordan er dine foreldre i forhold til bruken av den elektronikken du har tilgang til? Er de kresne og vil helst at du er ute sammen med venner enn å sitte fremfor spillkonsollen din eller gir de blaffen i hva du gjør?

Nedenfor ser dere Petter Hegevall's lekestue

HQ