Norsk
Blog
Jeg satser på verdensrekord i sommer!

Jeg satser på verdensrekord i sommer!

Skrevet av Bernt Erik den 24 juni 2009 klokken 12:05

Det finnes tusenvis av rekorder og når en verdensrekord skal tas, er Guiness Rekordbok på pletten med en gang. Selv har jeg nesten hatt verdensrekord med min fingerstrikking og manglet kun 1000 meter da jeg ga meg. Målet var å komme i Guiness, men interessen for dataspilling overtok i stedet. Tidligere i år ble Spillutgaven av Guiness World Records 2009 sluppet på gata og i den kan man lese alt fra rykende ferske til gamle rekorder fra spillverdenen. Er du en tro gamer, er denne boken et "must". For meg er denne et wikipedia for alt som har med spilling og jeg har brukt veldig mange timer på å se hvilke rekorder som finnes. Dette er min bibel om spilling. Her finner du ikke bare verdensrekorder, men også mye nyttig info om spill/konsoller og kjente spillfigurer.

I boken kan du blant annet lese om rekordholderen og proffgameren Jonathan "Fatal1ty" Wendel som ikke bare har rekorder i spill som Quake III, Aliens vs Predator 2, Doom 3, Painkiller, og Unreal Torunament 2003, men som har blitt rik på grunn av spillingen sin.

Visste du at Korea er det landet i verden som har flest profesjonelle spillere? Hele 432 proffspillere og her er onlinegaming ikke bare en sport, men egen kultur som du ikke finner andre steder på kloden. Flere koreanere har faktisk mistet livet foran spillmaskinen sin.

Hvilken konsoll var den første som passerte 10 millioner solgte eksemplarer i mai 2008? Xbox 360 er svaret og årsaken kombineres med mange spill og billig konsoll.

Nå tenker jeg på et gratis krigssimulatorspill som har blitt spilt hele 230 918 365 timer, avfyrt 4 090 901 016 skudd siden det ble lansert i 2002. Hvilket spill? Jo, det er krigssimulatoren Americas' s Army. Rekorden ble satt august 2008.

Space Invaders er et av de mest kjente spillene i verden. I 1981 kjørte Storbritannia en avstemning som ville forby spillet i landet. Hele 94 stemte for og 114 stemte i mot.

682 km/t er den raskest registrerte hastigheten i et racingspill. Hvilket spill tror du jeg tenker på her? Need for Speed: Carbon og det med en Ford GT.

765 skoler i West Virginia ble utstyrt med Dance Dance Revolution i et forsøk på å bekjempe overvektighet hos barn.

I november 2007 ble det lastet ned over 21 millioner sanger fra nettbutikken til spillet Rock Band - noe som er helt utrolig og samt et meget imponerende tall.

Guiness World Records 2009 - spillutgaven er en bok jeg uten å blunke vil anbefale og som god sommerlektyre er den genial. Tenk på hvor mye moro man kan ha sammen med andre interesserte gamere. Her kan man for eksempel lage egne spørrekonkurranser tatt fra boken og kjøre på om du er på hytta, toget eller hjemme.

Selv skal jeg prøve på å arrangere en verdens rekord og det skjer i samsvar med Harry Potter-premiere på kino senere i sommer. Målet er å komme inn i spillutgaven til Guiness World of Records!

HQ