Norsk
Blog
YouTube og gamer-damen!

YouTube og gamer-damen!

Skrevet av Bernt Erik den 24 juli 2009 klokken 11:21

Som dere for lengst kanskje har fått med dere, så har jeg fire barn. Alle sammen er veldig glade i å spille om det er på konsoll, DS, PSP eller PC. Alle konsollene får gjennomgå og blir flittig brukt. Inne mellom må jeg faktisk stille meg i kø for å komme til de populære maskinene. Selvsagt prøver jeg å holde kustus på gjengen slik at spillingen ikke tar overhånd og dette er viktig slik at barna i tillegg er aktive både ute som inne med eller uten venner.

Å spille er livets rett og jeg føler at barna mine lærer enormt både språkmessig samt på andre fronter. Jeg har selv blitt imponert over barna en rekke ganger over hvor fort de tar ting i både spill og det virkelige liv. Som jeg har skrevet en rekke ganger, er det påvisst ved flere undersøkelser at barn som spiller takler pressede situasjoner bedre enn de som ikke spiller.

Malin er kun 1 år og tre måneder og selv hun har fått prøvd seg med kontrollerne til Wii, Xbox 360, PS2 og PC-en selvsagt hvor vi voksne har holdt øye med henne. Favoritten er uten tvil Wii-kontrollerne og etter å ha sett på sine søsken, veiver hun med Wii-moten som om hun spiller. Det er artig å se på hvor fort hun lærer og jeg håper på at hun blir like flink som de andre barna. Malin er også blitt veldig glad i YouTube og vil gjerne se klipp fra blant annet Mikkes Klubbhus eller andre barnevennlige animasjoner. Skal jeg være helt ærlig vil hun bli en kløpper på data og konsoller og det i løpet av et par-tre år.

Emil som har passert 4 år i juni, klarer helt fint å slå på PC-en, gå inn på kabal og spille det. Det er heller ikke noe problem for han å klikke seg inn på YouTube og se klipp fra Thomas-toget eller andre barneklipp. Emil har ennå ikke gjort noe galt med PC-en og bare det er unikt synes jeg. Han er også mester i Mario Kart Wii og knuser både meg og madammen samt våre venner i noen av banene. I tillegg er han veldig flink i Super Smash Bros Brawl, Mario Tennis og ikke minst Super Mario Galaxy. Han har fått tak i 26 stjerner nå i sistnevnte.

Jeg gleder meg til å se hvor gode barna mine blir i spill og skal jeg være helt ærlig, så vil jeg nok komme til kort før eller siden til og med i de spillene jeg for øyeblikket herjer.

Hva med deg - spilte du i tidlig alder og vet du om barn som knapt er et par år som er glade i spill?

HQ