Norsk
Blog
Kan vi skylde på finanskrisen?

Kan vi skylde på finanskrisen?

Skrevet av Bernt Erik den 3 august 2009 klokken 12:31

Det er mange selskaper som skylder på at det dårlige salget deres skyldes finanskrisen. Klart at finanskrisen er en viktig faktor her og at verdensøkonomien er mye dårligere enn for et års tid siden noe som ikke å legge skjul på.

Spillselskaper har også merket finanskrisen hardt og dessverre har flere spillutviklere måtte stengt sine dører. Heldigvis ser det nå ut til at den negative trenden er på tur bort og at man snart kan begynne å se et lite lys i enden av den mørke tunnellen.

For ikke lenge siden kunne vi her i Gamereactor melde om at mange av årets store spill var blitt utsatt til neste år. Mangt et ramaskrik kunne høres fra gamere verden over deriblant meg. For jeg hadde trodd at dette året ville blir totalt unikt med så mange store spilltitler som Bioshock 2, Mafia 2 m.fl, men den gang ei. Mitt store spørsmål er; kan vi skylde på finanskrisen for at spillene ble utsatt eller er det andre aspekter som ligger til grunne?

Sony har også opplevd synkende salg på sine konsoller og spesielt Playstation 3 som ikke har solgt på langt nær det selskapet hadde håpet. Det som kanskje er den største tankevekkeren er at Playstation 2 faktisk "selger" mer enn både Plastation 3 og PSP og dette er merkelig med tanke på hvor lite spill som lanseres til Playstation 2. Så mitt spørsmål er da, er prisen for høy på Playstation 3 at mange heller kjøper Playstation 2 på grunn av sin svakere økonomi?

Er det rett å skylde på finanskrisen i disse sammenhengene eller er det noe annet som påvirker utsettelsen av spillene og konsollsalget?

HQ