Norsk
Blog
Reklame i spill - et nødvendig "onde"?

Reklame i spill - et nødvendig "onde"?

Skrevet av Bernt Erik den 6 august 2009 klokken 11:34

Etter å ha lest en artikkel om hva folk mener om reklame i spill, så har jeg fått litt mer kunnskap rundt det temaet. Selv er jeg av den oppfatning at reklame i spill ikke har noe å si, men når det begynner å gå i bekostning av lengre lastetider, da får fløyten min en annen låt.

Et spill som i den siste tiden har vært mye i media grunnet reklame er Wipeout HD til Playstation 3. Etter mange rasende gamere som syntes reklamen ble for irriterende med faktisk lengre lastetider, valgte Sony å bøye av og fjerne reklamen.

Selv har jeg opplevd reklame i spill og en rekke ganger i et av mine favorittspill - Battlefield 2142. Reklamene har ikke for meg vært noe negativt, men et positivt innslag som har spritet opp omgivelsene med store postere av f.eks. kommende filmer m.m.

At vi i tiden fremover vil se mer og mer reklame i spill, må vi bare regne med og noen vil nok garantere irritere seg over reklamen. Det jeg inderlig håper er at de spillene med reklamen ikke taper seg i form av lengre lastetider enn uten reklamer og at reklamene blir plassert slik at de ikke "hemmer" spillingen og blir mer forstyrrende enn behagelig.

Hva mener du om reklame i spill - er dette noe du blir irritert over eller tenker du ikke noe på reklamen som finnes i spill?

HQ