Norsk
Blog
Railroads og førjulsstemning!

Railroads og førjulsstemning!

Skrevet av Bernt Erik den 23 desember 2006 klokken 00:27

I dag er det kun to dager igjen til jul og jeg kan puste lettet ut over å få dratt juletreet inn i yttergangen. Der får det stå og avklimatisere seg til i morgen før vi går i gang og pynter det.

Det er rart å tenke på at det nå er kun to dager igjen til den store dagen som vi alle har slitt for å nå, både med tanke på vaskingen og julegaveinnkjøpene. Nå er huset så og si vasket ned til det minste hjørnet, bare kompisen min (en fet edderkopp) har sluppet unna vaskekluten. Dessverre måtte spindelvevet lide litt, men det går vel ikke lange stunden før min lille krabat har spunnet et nytt ett.

Barna er helt i skuddet om dagen og skulle tro at vi hadde foret de på speed. Det er jo ikke å vente noe annet heller da, med bare to dager igjen til det store julegaverushet. Ønskelistene deres har vært ufattelig lange og dyre, men vi har på best mulig måte klart å få tak i noe av det de ønsket seg. Selv gleder jeg meg til å se hvordan samboeren min reagerer på det jeg har kjøpt i gave til henne. Men vet nok ganske så sikkert at jeg slipper å sove på sofaen etter de, for de ble fine og romatiske som slike gaver skal være.

Nå sitter jeg her og skriver litt i min lille blogg som jeg egentlig har forsømt litt den siste tiden og det beklager jeg sterkt. Heldigvis har dere brukere vært flinke til å blogge og det er jeg glad for når jeg selv har hatt litt liten tid til det. Har lest så g si alle bloggene og stort sett er det fine, men det finnes noen som er litt på kanten uten å nevne hvilke.

En annen ting som ikke er noe artig, jeg taper nok et veddemål akkurat slik jeg gjorde i fjor. Jeg har veddet at på selveste julaften kl. 1700 skal det ligge 20 cm snø utenfor døren, mens min samboer veddet at det skulle ligge bare fem og her må jeg nok se meg slått. For aldri i verden kommer det 20 cm snø i de to siste dagene før jul. I fjor tapte jeg også og da veddet jeg at det også skulle ligge 20 cm snø, mens min samboer tippet at skulle komme 30 cm. Hun vant, for i fjor lå det 31,5 cm utenfor ytterdøra. Vi er heldige om det kommer snø til nyttårsaften, for mildværet ser ut til å fortsette enda en god stund til. Tragisk er det spør du meg og det er lenge siden det har vært en grønn jul i dissetaktene av landet. Men så får vi håpe at det blir snø til neste år da.

I den siste tiden har jeg vært så heldig å fått prøvd et spill som heter Sid Meiers Railroads! og gjett om det er bra. Har bygd uhorvelig mange fete jernbaner og fått en haug av imponerende lokomotiv. Spillet er et skikkelig strategispill akkurat slik vi kjenner det fra sid Meier - mannen bak Civ-serien. Selv om spillet er enkelt, krever det sin mann å bygge jernbanene fra by til by, fabrikk til fabrikk uten at noen koliderer med hverandre. Du må også passe på økonomien, for å holde sytemet sitt i gang krever en del kapital. Du starter fra slutten 1800-tallet og bygger deg opp til midten av 1980-tallet. Mens årene går får du bedre og bedre lokomotiv. Grafikken i spillet er detaljrik og du kan faktisk zoome deg helt inn å se lokomotivføreren vinke til deg. Lyden er innholdsrik bortsett fra at musikken er kanskje ikke av det beste slaget og du går fort lei. Nei, skal jeg anbefale de som digger strategispill et spill i julen, så må det bli Sid Meiers Railroads! for spillet er imponerende og jeg kan ikke få nok av å bygge komplekse jernbaner som strekker seg over store områder. Godt jobba Firaxis og Sid Meier!

Ellers har jeg også spilt litt Need for Speed Carbon og synes spillet er bedre enn Most Wanted. Faktisk er Most Wanted det spillet i serien jeg ikke har gjennomført, men regner med å gjennomføre dette spillet. Ikke bare er spillets gameplay bedre, men mulighetene i spillet, samt historien driver meg videre. Nei, her har EA klart å få meg hekta og det til gangs. Trodde de hadde mistet futten med Most Wanted, men heldigsvis ikke.

Nei, må nok til å gi meg, klokken flyver fra meg og jeg har noen ting til jeg må gjøre før det blir leggetid. Dere vet, når man har familie, er det mye som skal være klart til julen ringes inn og da er det bare å henge i.

Takk for meg og kos dere videre her på nettsiden...!

PS! Lover å blogge litt oftere, selv om mine blogger kanskje ikke er av de beste...!

HQ