Norsk
Blog
Jeg hater virus!

Jeg hater virus!

Skrevet av Bernt Erik den 3 oktober 2009 klokken 16:38

Å bruke ordet hate er noe jeg svært sjelden gjør, men inne mellom blir jeg så sinna at dette ordet får fritt spillerom. Akkurat nå florer ordet hat på virus som våre sensitive maskiner infiseres med. Noen oppdager vi med at maskinene våre blir umulig å ha med å gjøre, mens andre ligger i det skjulte og pøser ut med sensitive opplysninger som bankkortnummer, personnummer, serialnøkler m.m. Selv virusprogrammene sliter med å finne virusene som florerer på nettet, for mange av dem er såpass dynamiske at de klarer å skjule seg for virusprogrammene og brannmuren vi har beskyttet oss med.

Er du mye på Facebook? Akkurat nå er det er et skummelt virus som henger der i følge Telenor. Viruset sprer seg som ild i tørt gress og smitter den ene PC-en etter den andre. Hvis du få en melding om å klikke på en link til et fet video, så ikke gjør det. Linken tar deg med til en side som ligner en Facebook-side og ber deg om å oppgradere Flashplayeren din. Hvis du fortsetter kjøret, blir en setup.exe fil lastet inn på PC-en din og med har du blitt infisert av et skummelt virus som i følge Telenor kan raserer PC-en din.

Så oppdager du en link som ser misstenkelig ut, ikke klikk på den for linken kan inneholde virus. Selv er jeg veldig påpasselig med dette og det er sjelden jeg får virus inn på maskinen min. Hvis det har skjedd, så er det barna som har vært litt for uforsiktige og klikket på linker m.m. Har hatt mange samtaler med barna om ikke å klikke på linker man ikke vet hva er og heller spør meg en gang for mye. For er det noe jeg hater her i verden, ja så er det virus!

Har du vært så uheldig og fått virus på maskinen din og hva gjorde du for å bli kvitt det. Kanskje har du noen gode råd for å unngå virusinvasjonen av PC-en din? Kom gjerne med gode råd, så er du med på å stoppe denne elendigheten!

HQ