Norsk
Blog
Det ser ut som snøen lar vente på seg!

Det ser ut som snøen lar vente på seg!

Skrevet av Bernt Erik den 27 oktober 2009 klokken 10:29

Det er veldig mange som gleder seg som bare til snøen laver ned. Selv er jeg litt spent på når snøen dukker opp. For som en værspåmann i lokalavisen har jeg sagt at snøen dukker opp slutten av denne måneden eller begynnelsen av neste.

Dessverre ser det ikke ut til at dette skal slå til, for nå ligger Norge inn i en mild periode hvor temperaturene stort sett over hele Norge ligger høyere enn normalen. Det er kun i nord at det er normal temperatur hvor graderstokken ligger i overkant av null i kyststrøkene og under null lengre inn i landet.

Selv gleder jeg meg litt til snøen og er spent på hvordan vinteren blir. Har spådd en drittvinter for så og si hele landet med unntak av indre strøk på østlandet hvor det kan bli fine snøforhold og stabile temperaturer, mens vi som bor lengre ut mot kysten og lengre nordover for belage oss på snø og regn om en annen. Vinteren i fjor var her på Snåsa veldig fin med lite regn og den var stabil med fine snøforhold og temperaturer.

Hva med deg - er du snøens beste venn eller kan du ikke fordra snø? Jeg og en venn (Kåre Husås) har et veddemål hvor en stor marsipangris står på spill. Vi spår hvor mye snø som skal ligge på julaften når den ringes inn kl. 17:00. Jeg har i år spådd at det skal ligge rundt 10cm mens Kåre har spådd en grønn jul. Det blir i alle fall spennende å se og hvem som stikker av med marsipangrisen. Jeg håper selvsagt på hvit jul, for i 2006 og 2007 var det grønn jul.

Nedenfor ser dere et bilde som viser søskenbarna til Markus (t.h) med Ingeborg (t.v) og John Kristian som sitter i midten. Bildet er tatt den 21. desember i fjør like før vi dro for å hente juletre.

HQ