Norsk
Blog
Så skjedde det jeg hadde fryktet!

Så skjedde det jeg hadde fryktet!

Skrevet av Bernt Erik den 30 oktober 2009 klokken 09:00

Som pappa prøver jeg med beste evne å passe barna mine for voldeligheter. Det er mange farer for et barn og selv er jeg skeptisk. Datteren min Silje på 11 år får lov til å være på msn, men et jeg loggfører henne for å være på den sikre siden. Hun får ikke på facebook eller nettbyen. Av spill er jeg trygg på Silje for hun liker kun Sims, dyrespill m.m.

Når det gjelder Markus på 8 år er jeg mer usikker. Han kan være truende til å spille voldelige spill om han hadde fått lov til det - og i går skjedde det. Han hadde blitt med en jevnaldrende kompis hjem og der ble det spilt Call of Duty: World at War noe jeg slettes ikke liker. Han er jo for gods sake kun 8 år og da skal man ikke spille slike spill. Han skrøt av hvordan det var å skyte ned andre personer og slike kommentarer gjør meg meget forbannet for å si det mildt. Synes det er litt merkelig at foreldre ikke har kustus på barna når det kommer til voldelige spill at man ikke passer på. Selv er jeg meget streng når det kommer til både spill og film selv om jeg har mange spill de kan spille.

Emil på 4 år koser seg med Mario, Sonic og andre barnevennlige spill og han er det ikke farlig for ennå, men tørr ikke tanken om at han om fire år kanskje spiller Call of Duty også.

Nei, det er greit når man er rundt 15-16 år, da kan jeg se litt i mellom fingrene for spill med 18 års aldersgrense, men når barna er under 10 år, da er ikke lov til å spille slike spill - det er nå min mening.

Har dere noen gode råd for å passe på at dette ikke skjer og har dere gjort det samme? Det er ikke alltid like greit å være foreldre for å si det slik og vi tenker på barna våre selv om vi kan være litt strenge på ting og tang...

Barnet nedenfor er ikke min sønn!

HQ