Norsk
Blog
Jeg er en døende art!

Jeg er en døende art!

Skrevet av Bernt Erik den 7 november 2009 klokken 11:09

Det er en ting jeg har skjønt for lenge siden og det er at tiden min som PC-spiller snart er forbi. Flere og flere spill lanseres til konsoll uansett sjanger. Flere og flere spill kommer først til konsoll for så og portes til PC etter "mange lange" måneder. For oss som helst vil spille på PC er dette skjebnesvangert og veldig trist. For selv om jeg elsker konsollene mine, så liker jeg best å spille på min trofaste og dyrebare PC. Spesielt skytespill er det jeg liker best å spille på PC-en. Når det kommer til andre spill, så kan jeg like gjerne spille på konsoll og bilspill, sportsspill, plattformspill føler jeg faktisk fungerer like godt på konsoll som til PC. Spill som i mine øyne fungerer best på PC er uten tvil skytespill og ikke minst strategi og simulator-spill.

At Infinity Ward bestemte seg for å kutte ut dedikerte servere var nok et slag mot oss PC-spillere og når de i tillegg kom med uttalelsene på at Call of Duty: Modern Warfare 2 kun kan spilles 9 vs 9 online, så rant begeret over for min del. I går leste jeg nyheten at id Software også vil kutte ut dedikerte servere på sitt kommende og meget spennende spill Rage som lanseres til Xbox 360, PS3 og PC til neste år. For de av dere som ikke vet hva dedikerte servere er, så går det ut på at hvem som helst kan sette opp sin egen server og samle en gjeng for så å spille. Uten denne muligheten vil det også bli vanskelig å kjøre compoer på LAN m.m.

Heldigvis er det fortsatt noen som satser på PC-en som spillmaskin og da tenkjer spesielt på den svenske utvikleren Dice som har sverget over sin grav å satse på PC-en som spillmaskin på lik linje som konsoll. Spillet jeg tenker på er Battlefield: Bad Company 2 hvor Dice var kjappe til å poengtere at det spillet ville få dedikerte server-muligheter som et motsvar på Infinity Wards sitt valg.

Er det slik at PC-en skal fases ut som spillmaskin eller vil det fortsatt være liv i denne "gamle" spillplattformen. Selv håper jeg ikke det, men konstaterer at PC-en er dalende spillplattform hvor det selges mest av spill til konsoller. Hva kan eventuelt gjøres for å beholde PC-en som spillplattform? Eller er slaget tapt for PC-en?

HQ