Norsk
Blog
Vi blir svindlet rett fremfor nesen vår!

Vi blir svindlet rett fremfor nesen vår!

Skrevet av Bernt Erik den 17 desember 2009 klokken 12:59

Vi har lenge hørt om det og det verste er at det fortsatt er like enkelt for de som kan det å gjøre det. Å svindle til seg bankkortnummer og sikkerhetskoden på bankkortet skal i følge Trend Micro være veldig enkelt. Faktisk florerer slike koder på nettet og de krimenelle kan fråtse. For en tier kan en kriminell få tak i koden din som igjen sørger for at kontoen din blir tappet for penger.

Skal jeg være helt ærlig, så liker jeg definitivt ikke utviklingen og her blir de kriminelle mer og mer smarte i sine handlinger for å loppe oss for våre personlige koder om det er til handel på nett eller i butikk. Selv er jeg som en hauk når jeg skal punche inn koden min etter å ha handlet og ser godt over mine skuldre før jeg slår inn koden. I tillegg prøver jeg å være godt sikret på PC-en med godt antivirusprogrammer samt andre sikkerhetsprogrammer, men man skal aldri være for trygg.

Her flere opplysninger rundt dette fra Trend Micro;

Så mye koster det på det svarte markedet
* Russiske bankkort som er knyttet til personbankkontoer og inkluderer skannede bilder av kontoinnehaverens pass, personnummer, passord og innloggingsopplysninger til Internett-banken - 1100 kroner for 50 kort.

* Kredittkortopplysninger (tett på utløpsdato) - 5 kroner for et kort.

* Kredittkortdetaljer koblet til bankkontoen innenfor EU inklusive CVC-kode og i enkelte tilfeller en garanti for at kortet er gyldig - mellom 10 og 30 kroner for 1-10 kort.

* Innloggingsopplysninger til en hacket Gmail-konto - mellom 110 og 170 kroner.

* E-postkonto til å sende ut søppelpost:
- Opptil 100 000 søppelpostmeldinger - 85 kroner
- Opptil 500 000 søppelpostmeldinger - 200 kroner
- Opptil 1000 000 søppelpostmeldinger - 225 kroner

* Twitter-konto med 100 følgere - 30 kroner.

* Fyll på Skypekontoen din for 590 kroner for kun 55 kroner.

* Ebay- og Paypalkontoer - mellom 20 og 30 kroner per konto.

* VIP-spillekontoer på grand-casino.com - 1700 kroner for 600 kontoer.

* PC-spillekontoer på Steam - 40 kroner per konto.

* iTunes-kontoer - fra 90 kroner, avhengig av saldoen på kontoen.

Hvordan er det med deg? Føler du deg trygg når du handler på nettet eller er du skeptisk for at andre kan "stjele" kontoopplysninger og koder? Er du også forsiktig når du tar ut penger fra en minibank med tanke på at noen holder øye med deg?

HQ