Norsk
Blog
"The Day After Tomorrow" på nært hold!

"The Day After Tomorrow" på nært hold!

Skrevet av Bernt Erik den 12 januar 2010 klokken 00:11

Har dere sett filmen "The Day After Tomorrow" der den nordlige halvkule ble dekket av snø takket være noen massive orkaner som sugde ut all varme luften og ut i verdensrommet. Hvis du kunne ha sett et satelittbilde over den nordlige halvkule nå ville du nesten ha sett samme bilde som i filmen hvor snø som dekker store deler av den nordlige halvkule. Det er helt utrolig for å si det slik. USA, Europa og Østen har hatt noen meget kalde uker i det siste. Dette har medført enormt til kaos med snø, is og store nedbørsmengder over meget enorme områder. Faktisk har det snødd helt ned i Sevilla i Spania og de har ikke hatt snø det siste halve århundre.

Det er litt spesielt i det herrens år hvor klimakonferansen ble arrangert for noen uker siden og man klagde på klimakrisen. Mange har nå spurt seg selv om dette bare var et spill for galeriet. Vi har ikke noe global oppvarming nå sier motstanderne. Kulden er jo et godt eksempel på det. Det jeg sier er at jorden hele tiden opplever svigninger i klimaet og nå har vi opplevd noe unormalt. Noen forskere hevder at vi skal ha 30 år med mer kulde om vintrene enn normalt grunnet kjøligere temperaturer i havet og de mener at vi nå har vært inne i en periode med varme vintre. Om dette holder er jeg litt i tvil i og jeg tviler også på de forskerne som sier at vi må høyt til fjells for å gå på ski i 2020. Været forandrer seg hele tiden og det er dessverre lite vi kan gjøre noe med selv om temperaturen kanskje har steget litt i det siste hundre året.

Litt spesielt er det i alle fall når man nå kan sammenligne med katastrofefilmen The Day After Tomorrow med dagens situasjon eller hva synes du? Har det vært kaldt hos dere og temperaturer MOT normalt?

Her er noe man kan lese om nettopp dette; http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=579023

...mens andre mener det motsatte av den forrige linken; http://www.storm.no/nyheter/global-oppvarming-er-ikke-avlyst-30
98128.html

Nedenfor ser dere et bilde (fra www.storm.no) som viser temperaturene fordelt over kloden og hvor lilla viser veldig lave temperaturer mot normalt og rød viser høye temperaturer mot normalt.

HQ