Norsk
Blog
Viktig at barna spiller i oppveksten sin

Viktig at barna spiller i oppveksten sin

Skrevet av Bernt Erik den 21 februar 2010 klokken 13:27

Som dere vet så er jeg interessert at barna våre får spille spill. I så måte har jeg selv startet et korstog hvor jeg "legaliserer" spill som veldig viktig for oppveksten av barn. For i dag finnes det veldig mange barnespill som ikke bare underholder, men som også lærer barna våre på en fin måte og det er nettopp dette jeg føler nå at voksne bør få vite om.

Jeg er ellers også aktiv med at jeg drar rundt i barnehager, på skoler m.m. for å holde foredrag om spill og hvordan de forskjellige instansene skal bli bedre til å bruke spill i f.eks. opplæringen.

Mine barn er selvsagt inget unntak og får lov til å spille selvsagt under oppsikt av oss voksne. Vi setter også grenser og hvor mye de får spill og vi prøver å være en del av spillingen slik at vi er der og gir de en klapp på skulderen om de klarer oppgavene eller kommer seg gjennom et brett i f.eks. New Super Mario eller Josefine og Drømmespeilet.

Jeg skriver også artikler i aviser hvor jeg anbefaler spill til forskjellige aldersgrupper og dette liker jeg veldig godt. Har hittil skrevet to artikler hvor jeg har anbefalt spill fra 2 1/2 og oppover til 5 år og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på dette via e-poster og telefoner hvor foreldrene har spurt meg ut om spill til sine barn.

Nedenfor ser dere Malin (snart to år) og Emil (fire år) koser seg med Josefine på DS...

HQ