Norsk
Blog
Røykere får lide enda mer...

Røykere får lide enda mer...

Skrevet av Bernt Erik den 10 mars 2010 klokken 14:42

Det er ikke greit å være røykere i dag. Først så må de stå ute og røyke eller bli henvist til steder hvor ingen andre vil merke noe til dem. Så må de betale en formue for røyken. I tillegg får de servert hvor skadelig røyk er når de kjøper seg tobakk - en plass må jo grensen gå eller?

Nå kommer det forslag på at ti-pakningen røyk skal bort samt at det skal bli 20 års aldersgrense for å kjøpe røyk. Hvorfor alt dette her? Er det ikke nok at røykerne mer eller mindre et blitt kastet på dør og lidd nok med høye priser på tobakken? Det er hardt å være røyker i dag og være avhengig av noe som er så dyrt...

Selv røyker jeg ikke og har aldri smakt det heller. Har vært passiv røyker i oppveksten da min mor og far røykte. Jeg har selv satt meg selv et mål og ikke smake røyk/tobakk av noe slag, men akkurat nå begynner jeg å synes synd på alle som er avhengige av røyk (og som ikke klarer å slutte) med måten de blir behandlet på.

Hva mener du? Er det greit eller burde man i alle fall gitt litt slakke i disse lovene. Mener du at det bør være 20 års aldersgrense for å kjøpe tobakk? Røyker du eller har du vokst opp med at dine foreldre røyker? Bruker du kanskje snus?

HQ