Norsk
Blog
Vulkan, vulkan og atter vulkan...!

Vulkan, vulkan og atter vulkan...!

Skrevet av Bernt Erik den 17 april 2010 klokken 20:41

Er det mange av dere som nå er lei av denne vulkanpraten som har vært i det siste? Selv synes jeg det er litt spennende selv om jeg vet at det skaper mye trøbbel i Europa på grunn av vulkanen Eyjafjallajökull. Jeg for min del sitter som klistret til skjermen når det vises bilder fra vulkanutbruddet og kunne ha betalt mye for å kunne være i nærheten av dette som skjer på Island.

Selv har jeg drømmer om å komme meg i nærheten av en vulkan og se hvilke krefter det er snakk om. For meg er en vulkan noe spennende og ikke minst noe mystisk som beviser at vi mennesker ikke har så mye å gjøre når slike naturkrefter slår til.

Det verste som kan skje nå, er om "nabovulkanen" katla skal våkne til live. Da blir de forholdene vi har nå bare blåbær til sammenligning. Katla er en gigantisk vulkan som kan føre til mye større problemer enn det er nå og i tillegg vare i flere måneder. Vi får bare håpe at det er kun Eyjafjallajökull som nå holder oss litt på pinebenken og at det er en stund til det skjer noe med Katla.

Faktisk fikk jeg litt lyst til å se filmen Dante's Peak som skildrer på en meget god måte hvor farlig en vulkan er på nært hold og for de av dere som ikke har sett filmen, så anbefales den i disse tider med vulkanprat uansett hvor du måtte snu deg.

Her er et filmklipp fra Dante's Peak

Hva med deg - er du lei av all prat om vulkanen på Island eller synes du også at det er litt spennende det som skjer selv om det er mye negativitet i rundt det?

HQ