Norsk
Blog
Olabilløp - gleder meg stort!

Olabilløp - gleder meg stort!

Skrevet av Bernt Erik den 3 mai 2010 klokken 11:35

Hva er det som får oss små og store til å hoppe i taket når det blir snakk om olabiler? Selv synes jeg det er et spennende tema og i juni vil jeg selv oppleve å være med på et olabilløp. Faktisk skal jeg være med å arrangere det hvor jeg nå har fått flere klasser på skolene til å starte i gang med prosjektet.

Å bygge en olabil er ikke så altfor vanskelig og det krever bare at en har fire hjul (helst av gamle barnevogner og som er harde), planker, bremser og et styresystem med ratt. Når man har alt dette er det bare fantasien som stopper. Sønnen min - Markus (8 år) har brukt mang en time på å lage olabiler og koser seg gløgg ihjel med å lage disse bilene sammen med venner og ikke minst søskenbarnet.

I juni skal jeg altså være med å arrangere olabilløp og må si jeg gleder meg til det. Det blir spennende å se hvilke kreative egenskaper deltakerne har og hva som skal til for å vinne konkurransen. Vi har to kategorier. Den ene er den olabilen med beste tid (gjennom en spennende løype med egen startrampe) og den mest fantasifulle bilen.

Skal prøve å få tatt en del bilder fra olabilløpet og presentere noen for dere når den tid kommer. Om du selv digger å bygge olabil, så kan du gå inn på www.olabil.no og få noen tips til hvordan du skal bygge deg en tøff bil.

Har du vært med på å bygge en olabil og liker du selv å være med på noe slikt?

Bildet nedenfor er tatt fra nettsiden til Olabil.no!

HQ