Norsk
Blog
Endelig er det utviklere som satser...

Endelig er det utviklere som satser...

Skrevet av Bernt Erik den 7 mai 2010 klokken 12:43

Det er ikke bare meg som har savnet det, men veldig mange gamere rundt omkring i verden. Endelig har noen spillutviklere funnet ut at dette er veien å gå og satse på. Det jeg tenker på er splitscreen i spill. Nå i mai lanseres det blant annet to spill nettopp med denne muligheten og gjett om jeg gleder meg til disse slippes.

Spillene jeg snakker om er Blur (fra Bizarre Creation kjent for Project Gotham-serien) og ikke minst Split/Second Velocity (gjengen bak ATV-spillet Pure). I det førstnevnte spillet vil man faktisk kunne spille opp til fire spillere samtidig og dette åpner vei for en skikkelig kamp mellom venner, på forspiel eller i andre sosiale eventer. Jeg husker godt Race Driver 2 som ble lansert for en god del år siden og hvor Codemasters var utgiver. I det spillet kunne vi sitte fire personer på en maskin og spille mot hverandre og jeg, mine venner hadde det forferdelig moro. Vi kunne terge hverandre åpenlyst og se på ansiktsutrykkene mens vi presset hverandre ut av veien og ut i periferien - priceless!

I Split/Second Velocity kan man også spille i splitscreen og det to spillere samtidig. Her vil det bli kamp til det bitter end. Dette er også et spill jeg gleder meg til å se nærmere på på grunn av denne muligheten. Bak Split/Second Velocity er det gjengen bak det suskessrike Pure som står bak og jeg anbefaler deg å søke etter spillet på nettsiden vår om du ikke vet så mye om det.

Det ser ut som om flere og flere spillutviklere tenker samme som utviklerne bak Blur og Split/Second Velocity og kommer med spill som kan kjøres i splitscreen. Jeg vil med dette skryte av spillutviklerne som nettopp tenker på splitscreen og håper at flere kommer etter som vi gi oss gamere en unik spillopplevelse.

Vet du om spill som har blitt lansert eller som kommer som vil få splitscreen? Hvilke spill kunne du ha tenkt deg sett med splitscreen?

Nå er det ikke lenge til helgen kommer og med det vil jeg ønske alle dere en riktig god helg!

HQ