Norsk
Blog
Mobbing - en trist affære!

Mobbing - en trist affære!

Skrevet av Bernt Erik den 27 mai 2010 klokken 11:25

Hva skal til for at mobbing i samfunnet skal opphøre? Vil vi noen gang klare å bli kvitt mobbing eller er det noe som alltid vil finnes?

Selv er jeg veldig i mot mobbing og ser jeg noen som blir mobbet går jeg alltid bort til der mobbingen forgår og prøver å finne ut av situasjonen. Jeg vet om flere som har blitt mobbet eller blir mobbet og flere ganger har jeg prøvd å være støttende for begge parter. For i mine øyne er det viktig å finne ut av hva egentlig årsaken til mobbingen er og om det er mulig å få en slutt på den.

Det å bli mobbet er noe forferdelig for de som opplever det. Faktisk kan mobbing ta knekken på en person og som igjen har ført til flere selvmord på grunn av det.

I går fikk vi på nyhetene se klipp som var lagt ut på Facebook der en gutt blir mobbet, slått og sparket. Helt utrolig at dette kunne skje uten at noen brøt inn. Hadde jeg vært til stede hadde jeg filleristet personen som stod for "overgrepet". I tillegg tatt et kraftig oppgjør med personen som la ut klippet på Facebook samt tatt meg av den som gjennomgikk denne fæle behandlingen. Det er trist at slike ting skjer og jeg synes at det burde satses flere resurser på nettopp å forebygge mobbing. Staten er alt for slapp her. Selvsagt vil det alltid finnes personer som ikke kan fordra hverandre, men å ta steget ut og mobbe blir for dumt.

Hva mener dere om mobbing? Er det i det hele tatt noen sjanse for å bli kvitt mobbing i samfunnet eller er det noe man bare må leve med? Hva ville du ha gjort om du så noen som ble mobbet?

HQ