Norsk
Blog
Nintendos nye 3DS - skoler følg med!

Nintendos nye 3DS - skoler følg med!

Skrevet av Bernt Erik den 16 juni 2010 klokken 09:43

Selv om presentasjonen av det kommende Zelda ikke ble helt perfekt, så er jeg litt imponert over Nintendos E3-opplegg på årets spillmesse. For ikke bare har de en del nytt på gang, de presenterte 3DS for oss med en ferdig versjon og vi kunne annet enn å målbinde oss med den prakt den viste.

Selv liker jeg DSi XL-en meget godt og bruker faktisk en god del tid på å spille på den. En annen ting, jeg bruker DSi XL-en også mye når jeg drar på foredrag til barnehager, skoler og kommuner for å bevise hvilke egenskaper spillkonsoller har. Med den nye 3DS så vil det kunne ble enda mer spennende å holde foredrag og bevise hvilke muligheter som ligger til grunn for at skoler og kommuner bør kjøpe inn spillmaskiner til bruk i læresammenheng.

Med det kommende Super Scribblenauts så er det snart ikke noen unskyldning for at skolen eller kommunene har DS-er til rådighet for elever, spesielt de som kanskje sliter på skolen i tillegg i f.eks. norsk, da kommer Scribblenauts og Super Scribblenauts inn som et friskt pust.

I Japan har man kommet langt på dette feltet og det finnes få skoler og institusjoner som ikke har en spillmaskin for læring og trening av befolkningen. Dette er noe Norge også burde innse at spilling er mye mer positivt enn det folk vil ha det til. Fortsatt snakker jeg med personer (foreldre) som mener spilling er noe tull inntil jeg tar opp DSi XL-en og beviser hvilke muligheter som finnes. Da blir de sjokkert og de vurdere faktisk å kjøpe inn spillmaskiner til sine egne barn. Som jeg alltid har sagt, det gjelder å ha et åpent sinn og ikke la seg undertrykke med at teknologi er farlig og gjør én lat. Både Microsoft og Sony (som Nintendo har gjort en stund) kommer nå på banen med spill som får folket opp av godstolen og fremfor skjermene og dette er godt med tanke på de som fortsatt er negative til spilling.

Nå gleder jeg meg stort til 3DS kommer og om dere ikke har lest nyheten til Kristian, så kan dere gjøre det HER!

Hva synes dere om deres foreldre/skoler/kommuner. Burde de få opp øynene og se at spilling faktisk er fornuftig? Finnes det fortsatt noen av deres foreldre som er veldig negaitve til spilling?

Nedenfor ser dere bilde av den nye 3DS-en!

HQ