Norsk
Blog
Siste krampetrekning fra Sony og MS?

Siste krampetrekning fra Sony og MS?

Skrevet av Bernt Erik den 27 august 2010 klokken 10:06

Dette har mange lurt på i det siste etter at Sonys Move og Microsofts Kinect ble kjent for offentligheten. For hvorfor satse på dette nå og ikke tidligere da de så forspranget Nintendo fikk med sine trådløse kontrollere øke så kraftig? Nylig kunne vi lese at med disse "nyvinningene" fra Sony og Microsoft kunne forlenge levetiden på deres konsoller med rundt to år eller mer. De vil med disse mulighetene nå ut til mer casual spillere og friste familier til å kjøpe inn Move og Kinect til sine konsoller. For spillene som nå kommer sammen med disse "lekene" er lagd for at mange sammen kan ha det moro og kjempe mot hverandre.

Selv er jeg helt åpen til både Move og Kinect med tanke på at disse "redskapene" vil kunne underholde meg og familien min med mye moro i tiden fremover. At Sony og Microsoft nå fotfølger Nintendo tror jeg kan være sunt i lengden for oss alle og kanskje må Nintendo inn i tenkeboksen, pønske ut noe nytt for å opprettholde populariteten de har skaffet seg til denne målgruppen som de har tjent godt på. Konkurranse er som oftest sunt og får partene til å skjerpe seg og gjøre det bedre opp i mot konkurrentene.

Selv om det er enda en liten stund til både Move og Kinect er å finne i spillbutikker over det ganske land, så har jeg fulgt med i timen og ser hvilke fordeler det vil ha for den sosiale spillingen. For er det noe som opptar meg mest så er det nettopp å kunne samle seg og ha det moro fremfor skjermen med et spill som fenger. Dette vil gjøre det mer legalisert ovenfor den eldre generasjonen som sier at spilling er usosialt.

Hvem som vinner kappløpet mellom Sony og Microsoft vites ikke og jeg skal heller ikke begi meg ut med en spådom. Bare tiden vil vise, men at de kommer til å selge flere maskiner er jeg bra sikker på, i tillegg til at flere "barnefamilier" vil se fordelene med å kjøpe en Xbox 360 eller Playstation 3. Jeg er også spent å se hva mottrekket til Nintendo blir med tanke på Move og Kinect. For om ikke Nintendo gjør noe så vil de på sikt tape en del av markedet.

Hva tror du? Vil du kjøpe Move eller Kinect utnytte av de "familiære" mulighetene som ligger til rette eller føler du at dette bare er tull og at Sony og Microsoft heller burde satse på nye konsoller? Er det fornuftig å forlenge levetiden på konsollene på denne måten eller er det bare å gå mot den sikre død med tanke på hardcore-gruppen av spillere?

HQ