Norsk
Blog
Mamma, pappa, slutt og røyke inne!

Mamma, pappa, slutt og røyke inne!

Skrevet av Bernt Erik den 9 september 2010 klokken 14:38

WHO (World Health Organization) har kommet med sterke formaninger om at det skal bli et forbud mot å røyke i private hjem. For i følge WHO utsettes hele 130 000 barn for passiv røyking her i Norge. Med disse høye tallene mener WHO at norske politikere må forby nettopp røyking i heimen.

WHO sier videre at Norge bør bruke over 50 millioner kroner i kampanjer mot nettopp røyking i heimen og sier at dette vil være penger de får tilbakebetalt senere ved at færre røyker. Man slipper da kostnader for staten på grunn av sykdommer med følge av røyking. Med å forby passiv røyking håper WHO på å oppnå en nedgang i astma og allergier blant barn som nå ligger på over 20%.

Selv har jeg vært passiv røyker i mine barndomsår og for meg er det vanskelig å si om jeg har blitt påvirket av det eller ikke, men jeg husker godt at det luktet røyk av klærne mine og ikke minst huden. Hvis jeg har vært et sted hvor det røykes mye så må jeg skifte klær samt i dusjen eller får jeg skikkelig hodepine.

Mange forskere mener at passiv røyking er nesten like ille som å røyke og at det veldig skadelig for kroppen. Heldigvis er det lenge siden jeg var passiv røyker og her i heimen vår er det ingen som røyker eller snuser. Så våre barn slipper å tenke på dette.

Hvordan er det med dere? Er dere passive røykere eller har dere et sunt hjem uten røyking? Kanskje røyker du og hva mener du til et slikt forbud, vil du om du må ta deg en røyk gå ut for å gjøre det?

Som en avslutning kan jeg si at jeg aldri har smakt røyk eller snus!

HQ