Norsk
Blog
Skolene korter ned høstferien!

Skolene korter ned høstferien!

Skrevet av Bernt Erik den 13 september 2010 klokken 09:25

Hvorfor har elever høstferie? Det spørsmålet er det mange som har stilt seg. Spesielt nå i den siste tiden hvor det har vært en liten diskusjon på dette området. De som er imot høstferien mener den brekker opp flyten i skolegangen med tanke på at det ikke lenge siden elevene startet på et nytt skoleår. De som er for mener at oktober er en fin tid å ha en pause før det store slitet starter før jul med eksamener og tentamener samt masse andre store og små prøver.

I følge staten er det faktisk opp til hver enkelt kommune hvordan høstferien skal kjøres og noen velger å la elevene få en hel uke i oktober, mens andre lar elevene sine få noen fridager fra torsdagen av og spare resten til juni. Hvordan er det der du bor? Har dere fri en hel uke eller blir det kun en halv uke med høstferie? Hvilken uke har dere høstferien?

Faktisk er det noen som mener at høstferien burde ha blitt fjernet og heller lagt inn en fridag sammen med en langhelg. Skal jeg være helt ærlig synes jeg det er godt med at barna mine har høstferie, for jeg er for at man må ha seg en liten pust i bakken på høsten før det store rushet med prøver før jul. Å lade opp batteriene og få tankene på noe annet er sunt. Det er også viktig at elevene får litt fri slik at de ikke blir skoleleie for da vil man slite enda mer.

Hva mener du om den saken? Burde høstferien ha blitt fjernet helt? Blir spennende å se om noen av dere er enige i de som enten vil korte ned på ferien eller rett og slett fjerne høstferien.

Jeg for min del er med og arrangerer BondeLAN i høstferien, det vil si jeg skal kjøre diverse ting og tang på kveldene noe jeg gleder meg stort til. BondeLAN går av stabelen 21. til 24. oktober...

Bildet nedenfor fristet nå en god del da!

HQ