Norsk
Blog
120 fisk tar deg fra Oslo til Trondheim!

120 fisk tar deg fra Oslo til Trondheim!

Skrevet av Bernt Erik den 14 september 2010 klokken 15:19

I disse tider hvor alle bæljer om miljøvern og hvordan ta vare på naturen så er det andre som faktisk tar steget og gjør noe med det. Da tenker jeg ikke på de forskjellige miljøvernorganisasjonen som til tider stikker snuten sin frem i media. Nei, da tenker jeg på de som virkelig forsker på hvordan vi kan ta bedre vare på miljø og klima.

Kristian Fjørtoft som jobber for UMD utarbeider nå en metode som gjør det mulig å kjøre fra Oslo til Trondheim på 120 fisk i fem kilos størrelsen. Selvsagt er det ikke helt rett da, men i stedet for å bruke fisk, så brukes fiskeavfall fra industrien og blant annet de mange oppdrettsanleggene. Med å produsere biogass vil man faktisk kunne kjøre denne strekningen på dette antallet fisk omregnet i fiskeavfall. Det er søren meg imponerende og med slik produksjon vil vi snart kunne gi slipp på den forurensende oljen.

Det er ikke så lenge siden det var en spørreundersøkelse blant ungdom hvor spørsmålet gikk på "Om klimaforandringene var menneskeskapte" og de fleste svarte faktisk at klimaproblemene var menneskeskapte. Hva mener du her på Gamereactor? Er det slik at det er vi mennesker som kan for de klimaforandringene som nå skjer rundt omkring i verden eller er det naturlige svigninger?

Synes du det er fornuftig å bruke biogass i stedet for annen dristoff eller er det ett fett hva det er bare vi kommer oss frem?

HQ