Norsk
Blog
Tannlegen - skrekk og gru!

Tannlegen - skrekk og gru!

Skrevet av Bernt Erik den 16 september 2010 klokken 11:32

Jeg har tannlegeskrekk og hater alt som har med tannlegen å gjøre. Ikke bare er det jeg som hater tannlegen, men også lommeboken. For det koster å tilbringe tid i tannlegestolen og jo mer som skal gjøres jo nærmere bankerott kommer man.

Det hele startet som liten da jeg som barn faktisk var veldig flink til å pusse tenner, men likevel fikk hull. Min bror som aldri pusset tennene hadde aldri hull. Jeg var missunlig som bare det og kunne ikke tro at det var mulig. Etter og ha tenkt litt på det, må sterkheten i tennene følge med genene. De genene som skulle beskytte meg mot hull i tennene er uten tvil fraværende, mens proppet til randen hos min bror.

Selv om voksen gruer jeg meg å dra til tannlegen. Spesielt det å borre er grufult. Det har lenge ryktes at man snart skal slippe å borre i tennene og at det brukes laser og det med mye mindre smerter enn det borring forårsaker. Den dagen laseren kommer på Snåsa, kommer jeg til å valfarte tannlegen selv om det sikkert også da blir en kostbar affære, så vil man i det minste slippe en del av smertene. Fortsatt den dag i dag pusser jeg tennene godt, bruker fluor og tannskylling noe min bror ikke gjør og fortsatt har han ikke noe hull i tennene. Snakker om heldiggris!

Hvordan er det med deg? Har du tannlegeskrekk og er du også irritert over at andre slipper bedre unna enn det du f.eks. gjør? Hva tror du er årsaken til at noen ikke har hull i det hele tatt, mens andre har hull på hull?

HQ