Norsk
Blog
Norge - et brutalt land?

Norge - et brutalt land?

Skrevet av Bernt Erik den 2 oktober 2010 klokken 10:40

Etter å ha lest, sett og hørt om tvangutsendelsene av asylsøkere er det mange som spør seg om Norge er et brutalt land uten noe form for medmenneskelighet. Etter å ha hørt om alle disse som er blitt sendt ut av landet hvor deres asylsøknader er blitt forkastet, så kan man nesten tro at Norge er et brutalt land som ikke tenker på menneskets liv og velvære.

Mange av de utsendte havner blant annet til det landet de først søkte asyl til og i dette tilfellet til det lutfattige Hellas. Der venter det et liv på gata hvor mye kriminelt skjer hver eneste dag.

Selv synes jeg situasjonen er hårreisende og skjønner godt frustrasjonen til kritikerne, men på en annen side skjønner jeg også godt den norske stat som får utrolig mange asylsøknader sendt i fanget og det fra personer som blant annet har et hardt liv. Men det finnes nok også personer som søker om asyl som ikke har rent mel i posen og som før eller senere vil gjennomføre kriminelle handlinger. Jeg skjønner også godt at det er vanskelige valg som blir tatt i denne prosessen og at vi som ser på at dette skjer ikke har så mye og si.

Selv havner jeg midt i mellom og ønsker selvsagt alt godt til de mennesker som har et hardt liv med både lite mat og ikke noe husrom, men de som kun er ute etter å lage bråk her i Norge vil vi jo selvsagt ikke ha inn i landet.

Jeg synes synd på mange de uskyldige som nå har blitt sendt til Hellas og som nå bor på gata uten mat og husrom. Hellas på sin side har ingen mulighet til å hjelpe disse stakkars mennenskene. Mest hjerteskjærende er det å se barn bo på gata og vite at de kan bli offer for kriminelle handlinger. Nei, verden er ikke enkel.

Vi skal også tenke på at vi Nordmenn en gang i tiden var "asylsøkere" og da tenker jeg på den andre verdens krig hvor vi dro over grensen til Sverige. Da ble vi tatt i mot med åpne armer av den svenske befolkningen og hjulpet så godt det var mulig.

Hva mener du om denne saken. Er det rett av Norge og sende tilbake så mange asylsøkere som vi gjør nå, eller må det finnes en middelvei slik at vi hjelper så mange som mulig? Ikke et enkelt tema dette her nei...

HQ