Norsk
Blog
LAN - en del av gamerens liv!?

LAN - en del av gamerens liv!?

Skrevet av Bernt Erik den 4 november 2010 klokken 11:42

Selv har jeg vært med på å arrangere en rekke LAN. Det å arrangere LAN er veldig krevende og det tar tid å få til et godt LAN som bygger opp rundt det sosiale og ikke minst får til underholdning som fenger og drar til seg deltakere. Å arrangere LAN krever også masse resurser og da i form av penger. Her er det viktig å få masse støtte fra selskaper og ikke minst kommunen man arrangerer LAN i.

Dessverre er det ikke alle kommuner som ser verdien i LAN og mange av den "gamle" generasjonen tenker at LAN er noe for nerder. I dag er faktisk LAN noe for alle og ikke kun nerder. Faktisk kommer stadig flere og flere jenter på LAN, flere og flere med høyere utdanning kommer, personer som driver aktivt med idrett kommer. Dette er noe som beviser at alle grupper i samfunnet kommer på LAN.

Fredrikstad kommune tar et steg lengre og i den sammenheng har de nå fått med seg FredrikstadLAN til å arrangere noe for ungdom og satt en grense på arrangementet fra 13 til 25 år. Jeg synes det er unikt at en kommune går inn så hardt for å få til noe som et LAN til ungdommen og som støtter opp med penger, lokaler m.m. Dette er noe flere kommuner i Norge burde ta til seg og spesielt med tanke på det sosiale et LAN skaper. Fredrikstad spurte ungdommen hva de ville ha og svaret de fikk var LAN og med vil FredrikstadLAN arrangeres 12. til 14. november.

Med dette vil jeg gi en stor honnør til Fredrikstad kommune som bruker så store resurser på nettopp et LAN som kanskje kan bli Norges nest største om de klarer å dra til seg over 1500 deltakere (som også er målet), noe jeg håper de klarer. For en del av gamerens liv er å dra på LAN og oppleve det unike med et slikt arrangement.

Har du ennå ikke kommet deg på noe LAN, så anbefaler jeg deg det. For det er og blir en unik opplevelse.

Er det mange av dere som har vært på LAN før og hva var deres opplevelser? Er det noen av dere som IKKE har vært på LAN, men som ønsker det?

Her er et bilde tatt av crewet for BondeLAN sammen med zombiene som gjorde alt de kunne for å få kloa i oss!

HQ