LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Spilling gjør gutter dårlige lesere!

      Spilling gjør gutter dårlige lesere!

      Skrevet av Bernt Erik den 8 desember 2010 klokken 09:40

      Dere har sikkert hørt om PISA på nyhetene den siste tiden. PISA er basert på prøver i blant annet lesing og hvor Norge omsider har klatret litt opp av "gjørma" i forhold til tidligere og hvor Norge nå ligger på en andre plass i Norden i leseferdigheter slått av Finland. Norske elever er blitt flinkere til å lese og det er godt.

      I tidligere tester har Norge vært blant de dårligste og sørget for at skolesystemet i Norge har blitt satt i dårlig lys. I en artikkel jeg leste i TA, så stod det at dataspilling gjør gutter dårlige lesere. Stemmer dette? Er det slik at de som spiller ikke bruker noe tid på å lese en god bok eller lesing generelt. Nå mener forskere på dette området at foreldre og lærere må bli flinkere til å få eleven til å bruke mindre tid foran skjermen og heller lese en god bok. Foreldre skal også var uengasjerte når det kommer til lesing på fritiden og lar barna selv bestemme hva de skal gjøre. Skolen må bli tøffere og sørge for at disiplin opprettholdes og at det leses mer i skolen.

      Selv mener jeg som pappa at det er viktig å hjelpe til med leksen og vi bruker en god del tid på dette i heimen. Selvsagt går det litt i bekostning av andre fritidssysler, men fortsatt føler jeg leksen er veldig viktig og må tas med alvor. Hvordan det er i andre familier er ikke mitt bord, men det å kunne lese skikkelig er viktig i min familie og det bruker vi mye tid på. Når barna har gjort det de skal gjøre, så får de lov til å spille eller gjøre det de måtte ønske av fritidssysler.

      Hva mener du? Er gutter dårlige lesere på grunn av at de bruker mer tid med spilling eller er det kun spekulasjoner. Flere og flere jenter spiller også, vil det si at de også blir dårligere lesere til slutt da?

      En av de mange positive tingene med spillingen er at man blir flinkere i engelsk.

      HQ