Norsk
Blog
Lærerne skal lære om spill i skolen!

Lærerne skal lære om spill i skolen!

Skrevet av Bernt Erik den 10 desember 2010 klokken 11:27

ENDELIG! Selv har jeg holdt en rekke foredrag i barnehager, skoler, for kommuner om hva spill står for i dag og spesielt barnespill. For i dag finnes det utrolig mange gode spill som gir både god pedagogisk læring i tillegg er mye mer moro enn å sitte å lese fra en kjedelig lærebok. I det siste har det vært en del i media om at elever (gutter) som spiller er dårligere lesere. Derfor er det nå litt moro å se at det blir sendt ut brev til alle skoler hvor lærer bli flinkere til å bruke spill i opplæringen.

Jeg jubler høyt og vet at dette kan sørge for at spill blir (enda) mer akseptert som noe nyttig og ikke så negativt som mange vil ha det til. Jeg har jobbet med dette temaet i mange år nå og endelig får jeg/vi gjennomslagskraft for at spill faktisk i dag kan brukes på en fornuftig måte i skolen. Så det er nok ikke umulig at det nå blir enda flere foredrag på meg i tiden fremover noe jeg selvsagt håper og liker veldig godt. For det å forkynne om spilling som noe sunt er det beste jeg vet. Spesielt når du vet at noen av de du forkynner for er anti-spillere og du ser hvordan de virkelig blir solgt til at spill faktisk er "sunt" på mange måter. Dette er og blir en stor dag.

Takk til Barnevakten som er et viktig organ når det kommer til dette temaet.

Ellers er jeg spent på å se hva fremtiden bringer og om det blir mer spill i skolen. Hva tror du? Er dette veien å gå for å "bedre" opplæringen på skolen med blant annet spill?

HQ