Norsk
Blog
Tron - dødsrått lysshow i Oslo!

Tron - dødsrått lysshow i Oslo!

Skrevet av Bernt Erik den 14 desember 2010 klokken 11:16

En av de filmene jeg gleder meg til er uten tvil Tron. Jeg har alltid vært en stor fan av sci-fi filmen og da jeg fikk høre at en ny versjon av Tron var på tur jublet jeg høyt.

Forrige uke fikk jeg en pressemelding om et unik lysshow som skulle arrangeres i samsvar med premieren av Tron nå kommende fredag (17. desember). Lysshowet som ble arrangert i Oslo sist søndag i Indekshuset på Solli Plass var lydkunstneren Sebastian Aker som fikk frie tøyler til å leke seg litt for å få deg imponert. Etter å ha sett klippet flere ganger nå, så kan jeg ikke annet enn å si at dette var dødsrått!

Her var pressemeldingen jeg fikk;
Akkompagnert av Daft Punks nye låt, Derezzed, vil LED-lamper lyse opp Indekshuset (Henrik Ibsens gate 100) fra innsiden.

Bygget vil framstå som en gigantisk pixelert storskjerm, og man får muligheten til å se noe som aldri før er gjennomført i Skandinavia!
Allerede fredag ettermiddag vil Konsertsystemer begynne rigging for showet og gjennom helgen vil det hele testes og klargjøres for en perfekt gjennomføring søndag 12. desember kl. 18:00.
Inspirert av Daft Punks filmmusikk og Tron Legacy sitt kalde og elektroniske univers, har den 24 år unge lydkunstneren og elektroakustikk-komponisten Sebastian Aker regien for det 5-minutters lange fyrverkeriet av lyd og lys. I samarbeid med Walt Disney Company Nordic og Maskinen, står JCP med produksjonsansvaret for gjennomføringen.

Enkel, men spennende teknologi gjør det hele mulig. Med 1000 meter signalkabel og 80 LED-lamper skal bygget lyses opp fra innsiden. Hvert kontorvindu får én LED-lampe, og fremstår dermed som én unik pixel. Til sammen lyses 80 kontorer opp fra innsiden. Fra utsiden vil bygget se ut som en gigantisk storskjerm med 80 pixler.

Hver lampe med 648 dioder installeres i hvert i kontorvindu, totalt 51840 dioder, som kan lage alle slags farger. Hver lampe produserer 2400 lux lysbytte på 1 meters avstand. Til sammenligning produserer en 60 watts lyspære 60 lux på samme avstand. Totalt så trekker likevel ikke showet mer strøm enn 3 kaffetraktere!

Hvis du nå ønsker å se dette lysshowet så kan du faktisk det -> Dødsrått lysshow i Oslo!

Var du forresten til stede? Hva synes du?

HQ