Norsk
Blog
3D - Fali det!?

3D - Fali det!?

Skrevet av Bernt Erik den 5 januar 2011 klokken 09:42

Ludvig fra Flåklypa er en veldig skeptisk skapning som vi alle har blitt godt kjent med gjennom den klassiske fillmen Flåklypa Grand Prix. Hadde Ludvig fått vite om 3D, så hadde nok frasen "Det er fali det" dukket opp titt og ofte selv om i den siste utgaven av spillet fulgte med 3D-briller.

Etter å ha lest en rekke artikler om dette, advarer nå flere og flere teknologiprodusenter mot skadene 3D kan påføre våre øyne ved flittig bruk. Det sies at vi bør være veldig forsiktige spesielt ovenfor barn når det gjelder den nye teknologien, som om ikke så altfor lenge kommer til å være i de tusen hjem. Prisene på 3D-Tver faller konstant og snart koster det ikke skjorta for denne nye spennende teknologien.

Selv gleder jeg meg til å ta Nintendos 3DS i nærmere øyesyn og ser frem til jeg har den i mine hender i løpet av året. Også her går teknologiprodusenter ut med advarsler mot at for mye bruk kan føre til skade på synes til barn m.fl.

Ligger det noe i dette eller er det bare skepsisen til ny teknologi som skaper blest rundt dette temaet. Er det slik at våre øyne vil ta skade med bruk av 3D i våre hjem eller er dette som å rope "ulv, ulv" og advare mot noe som på langt nær er reelt.

Selv med de mange advarsler, kommer du til å hoppe på 3D-toget og bli underholdt med de gleder teknologien har å tilby oss?

Jeg kommer nok til å gjøre det, men selvsagt med så mange advarsler kommer jeg til å være forsiktig og mine barn skal få sitte like mye/lite å spille 3DS som de spiller vanlig DS i dag. Jeg tar selvsagt advarslene til etterretning og kommer til å følge med i nyheter m.m. om dette virkelig er reelt eller om at det kun er snakk om "ulv, ulv" noe vi mennesker har som uvane å rope inn i mellom!

HQ