Norsk
Blog
ESL - Country Championship 2010

ESL - Country Championship 2010

Skrevet av Bernt Erik den 17 januar 2011 klokken 10:36

Er det mange av dere som deltar i ESL eller er veldig interesserte? For selv om jeg kanskje ikke deltar, så vet jeg at mange i klanen min Trønderbataljonen gjør det og i så måte har flere deltatt blant annet for det norske landslaget i Battlefield: Bad Company 2. De har spilt meget bra og gjort en meget god figur med det norske flagget på brystet.

Denne artikkelen dere i ferd med å lese er ikke skrevet av meg, men Ole M "Dande" Bernhardsen som på lik linje som meg er en av veteranene i Trønderbataljonen.

...so here it go's;

Norge storspilte i høst/vinter og ble belønnet med finaleplass hvor store Russland ventet. Finalen er nå over og den ble spilt på de mest populære infanterikartene "Arica Harbor" og "White Pass".

Lineups:
Team Norway: Mindre, Andinho, KptJoachim, Nex_ og Landstad
Team Russia: Broze02, DoctorQuinn, HlLL, Maxi og k5.EldaR

Sluttresultat:
Arica Harbor: 109-000
White Pass: 041-000

Mer utdypende om lagets vei til finalen kan det leses om på Battlefield.no.

Team Norway.bc2 2010 består av:
• Sindre "Mindre" Johansen Wiig | Trønderbataljonen
• Joachim "KptJoachim" Carlsen | Trønderbataljonen
• Espen "Nex_" Olausen | Immediate Reaction Force
• Espen "Pluss" Solli | Immediate Reaction Force
• Håkon "hkn" Hoås | Klanløs
• Erlend "Andinho" Anda | Klanløs
• Stian "Landstad" Landstad | Trønderbataljonen

Jeg tok kontakt med landslagskaptein Mindre og fikk noen ord med ham etter finalen.

For de som ikke vet hvem du er, kan du fortelle litt om deg selv?
Mitt navn er Sindre Johansen Wiig og jeg er 17 år. Kommer fra Sandnessjøen, men for øyeblikket studerer jeg i Bodø. Skole er noe som selvfølgelig (eller av og til) kommer før gaming - det er noen innleveringer som har blitt utsatt pga bc2. Jeg trener hver dag, er mye sammen med venner og drikker hver helg.

Kan du fortelle om resten av landslaget?
Laget består av en super gjeng. Vi har en hyggelig tone når vi er sammen på ventrilo. Du har Andinho, aka Erlend Anda, som kommer fra Stavanger - en super kar på 19 år som studerer. Dette er en spiller som kan sakene sine in-game. Er ikke uten grunn at han er med på laget.

Så har vi KptJoachim, aka Joachim Christoffer Carlsen, som er fra Bergen. Han er 21 år og studerer dataingeniør. Har spilt mye sammen med Joachim før det ble annonsert noen nations cup. Da jeg fikk oppgaven om å ta ut det norske landslaget var det ingen tvil om at Joachim skulle være med. Han er en kar som virkelig kan skyte fra seg på mot spillere som oftest.

Nex_, aka Espen Olausen, en mann på 23 år fra Rygge. Ble anbefalt av store deler av det norske communityet om å ta ham med. Ble veldig overasket over hvor god han egentlig var da jeg begynte å spille med ham. Espen har en sinnsyk in-game IQ og aim, noe som gjør ham til en syk spiller. Er ikke for ingenting at russerne beskylte ham for å cheate.

Pluss, aka Espen Solli, er 27 år og kommer fra Narvik. Dette er også en spiller som ble anbefalt av store deler av det norske communityet. Når Pluss og Nex først setter i gang er det ingen spillere i hele verden som kan måle seg med dem. Pluss har mye til felles med Nex - det vil si en sinnsyk in-game IQ og aim. Men, etter gruppespillet flyttet Espen tilbake til sin hjemby Narvik, så han ble ikke med i resten av sluttspillet. Hadde vi hatt Espen med hele veien ville det nok blitt førsteplass på oss - det er jeg sikker på!

Hkn, aka Håkon Hoås, er en gutt på 16 år fra Hønefoss. Jeg spilte også veldig mye med Håkon, akkurat som Joachim, før det ble annonsert noen nations cup. Håkon er en spiller som har hatt en syk utvikling i bc2. Da jeg først begynte å spille med ham var han ikke mye til kar, men dette er noe som helt klart har endret seg. Da jeg skulle ta ut landslaget var det heller ingen tvil om at han skulle inn på laget. Håkon er en spiller som gir alt i hver match uansett om det er pcw eller offisiell. Han har også en bra aim og er en syk teamplayer.

Landstad, aka Stian Landstad, er en liten gutt på 20 år som kommer fra Asker. Hadde det ikke vært for Stian ville det ikke vært noe playoffs for Team Norway. Vi mistet to spillere etter gruppespillet og trengte forsterkninger. Det var ingen tvil om at jeg ville ha Stian med i Team Norway linupen. Stian er en spiller som stadig overrasker. Han aimer som en gud og hvorfor han ikke ble med i linupen fra start av nations cup får dere spørre ham om. Han fikk tilbud om å bli med, men takket nei.

Fortell oss litt om selve finalen.
I finalen møtte vi Russland, som dere sikkert har fått med dere. Der spilte jeg, Joachim, Nex, Andinho og Landstad. Skal ærlig innrømme at dette var en av våre dårligere matcher. Grunnene til det kan være mange, men den største er vel at så og si alle på laget hadde vært svært opptatt i sluttspillet og at det ikke var tid til mye pcwer.

Team Norway startet hver runde veldig sterkt - vi fikk raskt to flag og vi gjorde slik at Russland fikk ticket bleed på seg. Men, det var noe hver runde slik at Russland fikk tatt over kontrollen av to flagg og deffet begge flaggene sykt godt. Var harde fighter, men de endte desverre for ofte i Russlands favør. Personlig synes jeg det var en morsom finale å spille.

Dere endte på en andreplass - kom dette en overraskelse for dere?
Når nations cup startet hadde vi noen tanker om at vi ville nå et godt stykke ut i turneringen, men at vi skulle nå helt frem til finalen var det vel ingen på laget som trodde. Jeg visste at vi hadde en veldig sterk lineup og sjansen for å nå så langt var der hele tiden, men hadde også mine tvil med tanke på lineupene til Russland, Tyskland og Østerrike. Så, ja, det kom vel som en liten overaskelse at vi kom på andreplass.

Var det noen land som skuffet eller overrasket deg?
Landet som overrasket meg mest var vel Kroatia - som kom på tredjeplass i nations cup. Var vel ingen som hadde sett for seg at Kroatia skulle nå så langt - de slo ut toppnasjoner som Frankrike og Tyskland. Skal sies at Tyskland spillte med en B-lineup, men forsatt imponerende av Kroatia. Land som skuffet meg var Spania og Tyskland. Hadde trodd Tyskland skulle ta seg helt til finalen, men slet isteden med å få spilt med den beste lineupen og ble slått ut i tredje runde i sluttspillet. Selv mener jeg de skulle greid å ta seg til finalen med den lineupen de ble slått ut med, men slik ble det ikke. Spania slet vel hele veien med spillere og måtte til slutt gi wo til Tjekkia i første runde i sluttspillet.

Takk for at du tok deg tid til intervjuet og lykke til videre! Er det noe du vil tilføye?
Ja, jeg vil til slutt bare takke alle som spilte for Team Norway. Vil også takke Multigamer.no som har sponset oss med server under hele nations cup. Anbefaler på det sterkeste å leie server hos dem. Vil også takke Trønderbataljonen som har støttet og fulgt oss hele veien til finalen.

HQ